• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I.M.

15.10.2021

15:26

NOSE VIRUS I NE SLUTE DA SU ZARAŽENI! Pacijenti sa frakturama ili posekotinama ostaju u šoku saznanjem DA SU KOVID POZITIVNI!

Vesti

NOSE VIRUS I NE SLUTE DA SU ZARAŽENI! Pacijenti sa frakturama ili posekotinama ostaju u šoku saznanjem DA SU KOVID POZITIVNI!

Podeli vest

U Čačku kad polome nogu ili odseku prst tek kad dođu u Urgentnom saznaju da su kovid pozitivni, u kovid bolnici još dvoje dece i dve trudnice

U Urgentnom centru čačanske bolnice, koji nije u covid sistemu, sve je veći broj pacijenata koji dolaze sa najrazličitijim povredama, a zaraženi su korona virusom. Prema rečima lekara ove službe, da nisu povređeni ne bi ni znali da imaju koronu.

- Prilikom prijema u Urgentno postoje protokoli, a jedan od njih je i obavezno testiranje pacijenata na prisustvo virusa covid19. Imali smo dan u kojem je skoro svaki treći primljeni pacijent bio kovid pozitivan. Gotovo svi slučajevi su asimptomatski, ljudi i ne znaju da su pozitivni. Njihovo lečenje se obavlja takođe prema protokolu koji podrazumeva izolaciju - kažu u bolnici dodajući da sa kovidom dolaze povređeni iz saobraćaja, sa radnog mesta, posekotinama, prelomima ekstremiteta i slično.

Lekar sa kojim smo razgovarali kaže da se u ovom trenutku ne vodi evidencija o tome da li su njihovi pacijenti vakcinisani, ali većina koje je on opservirao je primila cepivo. 

Foto: AP/Photo

 

Prema podacima Radnog tima za praćenje širenja virusa na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta, muškarac i žena iz Čačka i muškarac iz Lučana. 

U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 114 pacijenata iz Moravičkog okruga – 83 iz Čačka, 20 iz Ivanjice, 10 iz Lučana i jedna iz Gornjeg Milanovca.

U kovid paviljonima bolnice trenutno su hospitalizovana 143 pacijenta, četiri više nego juče. Juče je na lečenje primljeno 13, otpušteno pet pacijenata, dok je dan prebačen na lečenje u Beograd. U respiratornom centru trenutno je 15 bolesnika, od kojih je jedan priključen na respirator.

Hospitalizovana sa dva deteta na pedijatriji, dve kovid pozitivne trudnice na ginekologiji, a tri osobe sa povredama su u izolaciji na odeljenju hirurgije.

Foto: AP/Photo

 

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice evidentirana su 153 pregleda, od čega 79 prvih. Dan pre toga bilo je 95 prvih i 67 kontrolnih pregleda.

Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 557 osoba. Kod 178 je potrvđeno prisustvo virusa covid19. Od 375 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 113, iz Gornjeg Milanovca od 83 uzorka pozitivnih je 38, iz Lučana od 45 uzoraka pozitivnih je 14 i iz Ivanjice od 54 uzorka pozitivnih je 13.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set