• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

27.12.2017

09:40

SIRIJSKA VOJSKA BLOKIRALA AMERIČKU BAZU: Rusi Asadove jedinice navode iz vazduha!

Vesti

SIRIJSKA VOJSKA BLOKIRALA AMERIČKU BAZU: Rusi Asadove jedinice navode iz vazduha!

Podeli vest

Američku bazu u sirijskom El Tanfu u potpunosti su blokirale snage sirijske vojske, izjavio je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov

Ruski vojni savetnici se nalaze u svim jedinicama sirijske vojske, objasnio Gerasimov

- Čitavu teritoriju El Tanfa su blokirale sirijske snage u zoni od 55 kilometara. Najvažnije je da mi već nekoliko meseci posmatramo kako militanti izlaze odatle - rekao je Gerasimov u intervjuu za "Komsomoljsku pravdu".

Prema njegovim rečima, kada je kontrola oslabila, iz područja El Tanfa je izlazilo i po 350 militanata.

- Postojala je pretnja da grad Karjaten u Siriji bude zauzet. Imali smo i zarobljenike iz tih kampova. Jasno je da je tamo u toku priprema. Štaviše, tamo se nalazi izbeglički kamp Rukban, najveći u Siriji - dodao je Gerasimov i istakao da se svakog dana između 60 i 70 ruskih dronova nalazi na sirijskom nebu.    

Ruski vojni savetnici se nalaze praktično u svim jedinicama sirijske vojske, kazao je on.

(VIDEO/UZNEMIRUJUĆI FOTO) DŽIHADISTI OBORILI SIRIJSKI AVION: Pored mrtvog pilota igrali s oznakama ISLAMSKE DRŽAVE

Prema rečima ruskog generala, ministar odbrane Sergej Šojgu jedanput ili dvaput nedeljno lično izveštava predsednika Vladimira Putina o situaciji u Siriji.

AP

- Nekad me vrhovni komandant lično zove, nekad zajedno sa ministrom idemo kod njega sa izveštajem. Predsednik određuje ciljeve, zadatke, on je u toku sa svim borbenim akcijama - istakao je Gerasimov.

PUTINOV IZASLANIK PORUČIO: Nema razloga za vojno prisustvo Amerikanaca u Siriji!

(VIDEO) ZASTRAŠUJUĆI NALET MIG-29 U SIRIJI, ovo se ne viđa svaki dan!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu
Crvena zvezda

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Vojvodinu 2:1 (1:0). Igra crveno-belih bila je ubedljivija nego što rezultat pokazuje, a posebno su se izdvojili Uroš Spajić i Mirko Ivanić. Uz malo sreće, igrač utakmice mogao je da bude Šerif Ndijaje, ali su mu poništena dva gola.

21.05.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija