• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti.org

15.03.2018

20:52

PUTINOV BIOLOG BRUTALNO POTOPIO BRITANSKE LAŽI: Ako znaju da je Skripalj otrovan "Novičokom" ONDA MOGU I DA GA NAPRAVE!

Vesti

PUTINOV BIOLOG BRUTALNO POTOPIO BRITANSKE LAŽI: Ako znaju da je Skripalj otrovan "Novičokom" ONDA MOGU I DA GA NAPRAVE!

Podeli vest

Ako je Britanija tvrdo uverena da je Sergej Skripalj otrovan gasom "Novičok" onda ona raspolaže njegovom hemijskom formulom i u stanju je da ga sama proizvodi, ocenio je moskovski ekspert za biološko i hemijsko oružje Ilja Duhovlinov i dodao da su tvrdnje Londona "sa hemijske tačke gledišta apsurdne"

- To je hemijsko organsko jedinjenje koje sadrži fosfor. Postoji u gasovitom i tečnom vidu. To je supstanca koja blokira nervne impulse, što dovodi do poremećaja metabolizma i otkazivanja funkcija organa u čovekovom organizmu. Inače, to je žućkasta supstanca sa jakim mirisom. Zato izazivaju podozrenje sve britanske tvrde da je taj otrov Skripalju neko u nešto neprimetno sipao ili da su ga njime oblili. Čovek tu supstancu može da munjevito namiriše.

Ekspert pojašnjava da taj otrov nije teško proizvoditi, ali su potrebne mere bezbednosti na nivou moćnog istraživačkog instituta. 

- Bez takvih mera zaštite  svi koji bi na njemu radili brzo bi umrli - jasan je on.

Duhovlinov se otvoreno podsmeva britanskim izveštajima i izjavama da je svima koji su se zatekli u restoranu gde su se Skripalj i njegova kćerka navodno otrovali bilo preporučeno da promene odeću i da je dekontaminuju.

MOSKVA OTVORILA KARTE: Evo zašto je London izmislio "TROVANJE ŠPIJUNA": Reč je o ZAVERI da se RUSIJA IZBACI IZ SB UN!

- To je apsolutno besmilena molba, odnosno zahtev britanskih vlasti. Jer, za uspešnu zaštitu - trebalo bi da su svi sa sebe poskidali svu odeću i uništiti je na specijalnom poligonu, kao i zgradu u kojoj je restoran u kojem je navodno došlo do trovanja. Nju bi trebalo upakovati u neku veliku plastiku i nekuda odvesti - jasan je on.

LAVROV NIKAD BRUTALNIJI PREMA LONDONU: Mislite da svet vaše sumnje mora da prihvati kao dokaz, TAKO STVARI NEĆE IĆI!

 Duhovlinov na direktno pitanje  da li je bilo moguće Skripalju i njegovoj kćerki neprimetno podmetnuti otrov - odgovara ovako:

- Bilo je moguće upakovati otrov u mikrokapsule koje se mogu rastvoriti u hrani. Samo, ako su Skripalj i njegova kćerka zaista tako otrovani. Policija mora posetiti firme koje ih proizvode. Takve ampule se ne kupuju tek tako".

AP/Pixaxbay.com/Fotomontaža

Povodom britanske interpretacije trovanja kaže da m sve liči na rad slabog pozorišnog reditelja. 

- Sve je grubo izvedeno. Glavno je u ovome. Da bi britanski specijalisti mogli potpuno tačno ustanoviti da je bio upotrebljen "Novičok", a ne neki drugi otrov, oni bi morali raspolagati takozvanim kontrolnim standardom. Jer, da bi mogli da tačno utvrde o kom jedinjenju se radi morali bi ga uporediti da odgovarajućim "standardom". Zato, ako tvrde da se radi o "Novičoku" - onda moraju imati njegov standard. A to znači: kolekciju i formulu. Drugim rečima, Britanija ima njegovu formulu i sama je sposobna da taj otrov proizvodi - objašnjava  Duhovlinov.

RUSIJI PREKIPELO, DOSTA JOJ BAHATOG LONDONA! Moskva poručuje: Udarili ste u temelje, NEĆETE DUGO ČEKATI ODGOVOR!

Ruski ekspert zaključuje: "Čak i kad bi Britanci priložili hromatogram gasa sličnog "Novičoku", koji pokazuje zavisnost signala detektora od vremena, gde je dokaz da je analizirana čestica otrova uzeta, recimo, sa odeće žrtve? Pred svakim međunarodnim sudom ovo će svaki bolji advokat lako oboriti".

BRITANSKI MEDIJI PLAŠE JAVNOST OTROVNIM RUSKOM GASOM NOVIČOK: Trovanje bišeg špijuna Skripalja, pokrenulo novi talas anti-ruske histerije, EVO ŠTA JE U PITANJU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
POPE

pre 6 godina

Nisam neki ljubitelj Rusa.Ali ovde je svakom normalnom coveku i nepristrasnom jasno da iza svega stoje Britanci i Ameri.

zlata

pre 6 godina

"Gde se dve ribe svadjaju u vodi,u blizini su Britanci" ! !!! Mahatma Gandi

Stojan

pre 6 godina

Nije im ovo Markale u Sarajevu da podmeću drugome krivicu kao Srbima. Rusi su pametniji od njih, i neće ih tek tako lako nsamariti.

Ljube

pre 6 godina

Navikli su Ameri i Britanci da se njima bezrezervno veruje i misle da će takve laži proći i prema Rusima. Jasan cilj je diskreditovati Rusiju jer im stoji na putu totalne kontrole celog sveta. Najsmešnije mi je što su se i Crnogorci oglasili da oni bezrezervno podržavaju London - Bože mili koji su to jadnici. Njegoš se jadan prevrće u grobu.

ZN

pre 6 godina

Sve je to osmišljeno, unapred pripremljeno i prilično trapavo i na brzinu sprovedeno od njih samih (naravno po američkom scenariju) kako bi se sutra optužili Asad i Putin da u Siriji koriste zabranjeno hemijsko oružje. Verovatno da ni sam Tramp pojma nema šta mu rade iza leđa. Briga zapad za tamo neke kod njih prebegle, ruske špijune. Kad god im zatrebaju za neku optužbu na račun Rusije - poslužiće se sa njima. Mi toliko godina stradamo od njihovih nameštaljki i lažnih afera da je svakom u ovoj našoj zemlji jasno o kakvoj se ujdurmi radi. Svetske siledžije, briga njih za UN, Savet bezbednosti i međunarodno pravo. Fuuuj....

Milan

pre 6 godina

Drzite se braco Rusi za protivnika imate najvece zlo ovoga sveta .

SLOBA

pre 6 godina

pa svaki malo pametniji od majmuna bi mogao da zna ko stoji iza ovog laznog napada na Ruse i zasto ima mnogo razloga gde im smeta Rusija ne mogu svoje prljave poslove voditi samovoljno kao gospodari ili igre prestola kao njihove serije sranja,sanjarenja,i prljavih njima normalnim zlom koji pobudjuje mastu bogastva,moci ,prevare,sexa,ratova,i onim zlim sto je pola u svakom coveku.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17