• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.07.2018

11:14

(UŽIVO) ZAVRŠEN SASTANAK DECENIJE! Putin i Tramp razgovarali duže od dva sata!

Vesti

(UŽIVO) ZAVRŠEN SASTANAK DECENIJE! Putin i Tramp razgovarali duže od dva sata!

Podeli vest

Samit američkog i ruskog predsednika Donalda Trampa i Vladimira Putina, održava se danas u finskoj Predsedničkoj palati. Radi se o zdanju iz 19. veka, sa pogledom na Baltičko more, koje je svojevremeno bilo rezidencija ruskih careva u Finskoj

15.54 - Američki predsednik Donald Tramp opisao je danas sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kao "dobar početak".

On je to kratko rekao novinarima za konferencijskim stolom, okružen zvaničnicima, a pre početka radnog ručka, prenosi Rojters.

Agencija Tas prenosi da će konferencija za novinare biti održana nakon završetka tog sastanka.

15.32 - Sastanak američkog i ruskog predsednika Donalda Trampa i Vladimira Putina u Heklsinkiju završen je nakon dva sata i deset minuta, prenosi Rojters.

Sastanak je umesto planiranih 40 minuta trajao malo više od dva sata, a počeo je sa 55 minuta kasnije zbog kašnjenja ruskog predsednika.

13.40 - Vladimir Putin rekao je američkom predsedniku Donaldu Trampu da je vreme da se razgovara o bilateralnim državnim odnosima i teškim problemima između drugih zemalja, kojih ima mnogo, prenosi finska državna televizija Yle.

Sa druge strane, Tramp je pre sastanka rekao da je rad sa Rusijom "dobra, a ne loša stvar" i da "dve države mogu da imaju izvanredne odnose".

- Stvarno mislim da svet želi da nas vidi zajedno - rekao je Tramp, AP.

13.15 -  Počeo sastanak Putina i Trampa

Predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp započeli su tet-a-tet pregovore o Predsedničkoj palati u Helsinkiju.

printscreen youtube

printscreen youtube

13.00 - Predsednik Finske Sauli Niniste dočekao je u predsedničkoj palati u Helsinkiju predsednika SAD Donalda Trampa, nakon što je tu već stigao ruski predsednik Vladimir Putin.

12.55 -  Predsednik Finske Sauli Niniste dočekao je u predsedničkoj palati u Helsinkiju ruskog predsednika Vladimira Putina, a kolona vozila u kojoj je predsednika SAD Donald Tramp na putu je ka palati.

printscreen youtube

12.24 - Masa ljudi okupljena je u centru Helsinkija, na uglu glavne prestoničke ulice Manerhajminti i ulice Pohjoisesplanadi pored gradskog parka Esplanadi.

Tanjug/AP

(FOTO) KO JE OVA ŽENA PORED TRAMPA?! Ovo su sve teorije o DVOJNICI PRVE DAME AMERIKE!

Tanjug/AP

Finska državna televizija YLE javlja da okupljeni čekaju prolazak kolona sa vozilima predsednika SAD i Rusije Donalda Trampa i Vladimira Putina.

12.16 - Planirano je da sastanak tet-a-tet dvojice lidera traje oko sat i po, a pregovori u proširenom sastavu trajaće sat i 45 minuta.

Tanjug/AP

12.07 - Avion u kojem se nalazi predsednik Rusije Vladimir Putin sleteo je na aerodrom Helsinki-Vanta, javila je finska državna televizija YLE.

Tanjug/AP

11.35 -  Finska državna televizija YLE objavila je da bi zbog kašnjenja predsednika Rusije Vladimira Putina celokupna satnica današnjeg samita sa američkim predsednikom Trampom mogla da bude pomerena za 20 minuta.

Navodi se da je prvobitno planirano da Putin u 11,30 časova po srednjeevropskom vremenu sleti u Helsinki, pola sata kasnije u dođe u predsedničku palatu u prestonici, da Tramp tu stigne deset minuta potom i da njihov bilateralni sastanak počne 12,15 časova.

11.07 - Ruski predsednički avion sleteo u Helsinki, da li je Putin u njemu?

(VIDEO) AMERIČKI I RUSKI AGENTI U AKCIJI: Do Trampa i Putina ne može niko, NJIHOVO OBEZBEĐENJE JE NEŠTO NEVIĐENO!

11.00 - Kolona crnih automobila parkirana je na finskom aerodromu Helsinki-Vanta i čeka dolazak predsednika Rusije Vladimira Putina, javlja finska državna televizija YLE.

9.37 - Američki predsednik Donald Tramp smatra da će njegov sastanak s ruskim kolegom Vladimirom Putinom proći dobro.

Tramp je to rekao tokom radnog doručka sa finskim predsednikom Saulijem Ninisteom u predsedničkoj rezidenciji Mentinijemi u Helsinkiju, gde će danas biti održan samit Trampa i predsednika Rusije Vladimira Putina.

Kao domaćin sastanka, finski predsednik Saili Niniste će imati bilateralne susrete sa oba gosta. Pre samita, on će zvanično pozdraviti Putina i Trampa.

Tramp i Putin stopama Buša i Gorbačova

Američki i ruski predsednik, Donald Tramp i Vladimir Putin, sastaće se danas u Predsedničkoj palati u Helsinkiju, na istom mestu na kojem su 1990. godine razgovarali bivši predsednik SAD Džordž H.V. Buš i nekadašnji lider S S SR Mihail Gorbačov. 
Radi se o zdanju iz 19. veka, sa pogledom na Baltičko more, koje je svojevremeno bilo rezidencija ruskih careva u Finskoj.
Bilateralni razgovori Trampa i Putina će se održati u Gotskoj sali Predsedničke palate, nakon čega će u Sali ogledala biti priređen radni ručak sa više članova delegacija.

Bilateralni razgovori Trampa i Putina će se održati u Gotskoj sali Predsedničke palate, nakon čega će u Sali ogledala biti priređen radni ručak sa više članova delegacija. Šefovi diplomatija dveju zemalja - Sergej Lavrov i Majk Pompeo - će takođe imati bilateralni susret.

Predviđeno je da, tokom popodneva, Tramp i Putin održe zajedničku konferenciju za štampu. Lideri dve supersile imaju mnogo tema za razgovor - situacija na Bliskom istoku, pre svega Sirija, ali i uloga Irana, zatim Ukrajina, gde istok zemlje kontrolišu proruske snage, a tu su i zapadne sankcije Rusiji uvedene nakon aneksije Krima, navodno rusko mešanje u američke izbore, kao i stanje u kome se nalaze nukelarni sporazumi

Samit u Helsinkiju biće četvrti susret predsednika Trampa i Putina od Trampove inauguracije u januaru 2017.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija