• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

02.08.2018

14:48

SMRTONOSNA IGRICA SE POJAVILA NA WHATSAPPU! Deca dobiju poruku s ovom fotografijom, A ONDA IH PRONAĐU MRTVE!

Vesti

SMRTONOSNA IGRICA SE POJAVILA NA WHATSAPPU! Deca dobiju poruku s ovom fotografijom, A ONDA IH PRONAĐU MRTVE!

Podeli vest

Nova, uznemirujuća igra se pojavila na društvenim mrežama. Roditelji i vlasti strahuju da bi mogao da se ponovi fenomen bizarne samoubilačke igre "Plavi kit"

Ova igra se igra preko aplikacije. Korisnici se izazivaju da kontaktiraju Momo, tako što će postali poruku nepoznatom broju. Nakon toga krenu da im stižu poruke sa nasilni sadržajem kao i zastrašujuće fotografije.

Virtualna igra vezana je za uznemirujuću sliku žene čije lice izgleda čudno, a koja liči na lutku poznatog japanskog umetnika Midori Hajašija.

Mnogi sada sumnjaju da je Momo povezana sa samoubistvom devojčice (12) iz Argentine, zbog čega je povučena paralela sa Plavim kitom, koji je prošle godine doveo do desetina samoubistava u Rusiji.

DA LI SI SPREMNA DA UMREŠ? Užas, devojčica iz Beograda umalo žrtva SMRTONOSNE IGRICE!

Nije jasno kakve namere stoje iza ove igre, ali vlati upozoravaju da bi anonimni pošiljaoci mogli da je iskoriste da ukradu informacije i da navedu ljude na nasilje i samoubistvo, prenosi BBC.

printscreen

Ovaj bizarni izazov je prijavljen u nekoliko zemalja širom sveta, uključujući i Argentinu, Meksiko, SAD, Francusku i Nemačku. Prema prvim informacijama se čini da je najpopularnija u Latinskoj Americi.

Čini se da su ciljana meta ove igre upravo tinejdžeri.

Prema pisanju Buenos Ajres Tijmsa, devojčica (12) je postala žrtva ove igre dok je snimala svoje aktivnosti, pre nego što je sebi oduzela život.

SRPSKI KLINCI IMAJU NOVI, EKSTREMNO OPASAN "IZAZOV"! DECA BEŽE OD KUĆE zbog igre na internetu!

Policija sada traga za mladićem (18) za koga se veruje da ga je devojčica upoznala onlajn. Vlasti su pronašli fotografije i poruke koje su razmenjivali.

Ne zna se tačno odakle je došla ova igra, ali se zna da je povezana sa najmanje sedam telefonskih brojeva koji počinju sa kodovima iz Japana, ali i više zemalja Latinske Amerike, prenosi BBC.

- Sve je počelo preko Fejsbuka kada su učesnici izazvani da počnu da komuniciraju sa nepoznatim brojem - stoji na Tviteru Jedinice za istraživanje kompjuterskog kriminala iz Meksika.

OVO JE RUSKI POŠTAR MONSTRUM ILIJA SEDOROV, mozak smrtonosne igrice "Plavi kit" KOJA TERA DECU NA SAMOUBISTVO!

- Nekoliko korisnika je reklo da su poslali poruku Momo i da su potom dobili nasilne slike i poruke, a tu bile i pretnje - stoji u saopštenju.

Slike koje se koriste kao "lice igre" su preuzete sa Instagrama japanskog umetnika, koji nije povezan sa ovim izazovom.

Korisnicima WhatsApp se savetuje da ne kontaktiraju sa nepoznatim brojem.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Biće više infarkta i šlogova! Zbog nagle promene vremena lekari u pripravnost
Društvo

Biće više infarkta i šlogova! Zbog nagle promene vremena lekari u pripravnost

Taman što se većina navikla na visoke temperature, koje su iznad vrednosti za ovo doba godine, meteorolozi najavljuju nagli pad temperature u noći između utorka i srede, a prof. dr Predrag Mitrović, kardiolog iz Urgentnog centra Univerzitetskog kliničkog centra Srbije kaže da se ona može odraziti na ceo organizam, te da se opet očekuje da najveći problem imaju kardiovaskularni bolesnici, a mogu se očekivati i gastritisi i čir na želucu.

16.04.2024

10:32

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija