• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.08.2018

11:33

RUSIJA ODGOVARA NA AMERIČKE SANKCIJE! Trampu se ovo neće NIMALO SVIDETI!

Vesti

RUSIJA ODGOVARA NA AMERIČKE SANKCIJE! Trampu se ovo neće NIMALO SVIDETI!

Podeli vest

Rusija bi mogla da donese odluku da stopira izvoz raketnih motora RD-180 Americi kao odgovor na poslednje ograničavajuće mere koje je Vašington uveo prema Moskvi, izjavio je šef Komiteta Saveta Federacije Rusije za budžet Sergej Rjabuhin.

- Postoji način kako da odgovorimo na poslednji paket američkih sankcija, ukoliko predsednik donese takvu odluku i ako bude postojala politička volja. Odgovor na nove mere može se odraziti na izuzetno osetljive sfere poslovanja - rekao je Rjabuhin.

Prema njegovim rečima, stopiranje izvoza raketnih motora RD-180 predstavljalo bi recipročnu meru, budući da je taj proizvod dvojne namene jer se koristi i za civilnu i vojnu industriju.

Oglasio se i predstavnik Državne dume Rusije Vladimir Gutenjev koji je kazao da nove sankcije mogu doneti ruskoj industriji određene poteškoće, ali će svakako uticati na to da se pronađe adekvatna zamena za te proizvode koji se trenutno uvoze iz Amerike.

On je takođe rekao da odbrambena industrija Rusije neće nastradati zbog zabrane uvoza elektronskih uređaja, jer je Rusija do sada napravila dovoljnu rezervu svih komponenata koje su joj potrebne.

RUSIJA JE BESNA! Amerika nam uvodi drakonske mere BEZ DOKAZA I ČINJENICA!

Nove američke sankcije Rusiji, zbog navodne upotrebe hemijskog oružja u britanskom Solsberiju, stupiće na snagu 22. avgusta, saopštio je prethodno Stejt department SAD.

Prvi paket novih sankcija SAD, koje su uvedene povodom incidenta u Solsberiju, podrazumevaju potpunu zabranu izvoza elektronskih uređaja i opreme dvojne namene u Rusiju.

Drugi paket sankcija, ukoliko Rusija ne bude garantovala da neće koristiti hemijsko oružje u budućnosti, mogao bi da uključi smanjivanje nivoa diplomatskih odnosa, zabranu letova u SAD ruskoj avio-kompaniji „Aeroflotu" i gotovo potpuni prekid američkog izvoza.



Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
splavar

pre 4 godine

saj.zgleda da američani ne rabijo teh raketnih motorjev rd-180.nasa gre lahko tudi tako po gobe

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija