• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti. org

23.08.2018

10:18

BRUTALAN ODGOVOR MOSKVE TRAMPU: Nije se Rusija zaglibila u Siriji nego SAD u Avganistanu i Iraku!

Vesti

BRUTALAN ODGOVOR MOSKVE TRAMPU: Nije se Rusija zaglibila u Siriji nego SAD u Avganistanu i Iraku!

Podeli vest

Pomoćnik Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost - Džon Bolton - izjavio je britanskoj novinskoj agenciji Reuters da se Rusija zaglavila u Siriji. Učinio je to za vreme posete Izraelu, a ruska reakcija je usledila munjevito

Formalno nije sasvim oficijelna, jer Rusija i dalje dozirano i blagonaklono nastupa prema Trampu i svim njegovim ključnim ljudima, ali je "visoki državni izvor u Moskvi" poručio Boltonu da se nije Rusija zaglibila u Siriji, već da su se Sjedinjene Države zaglibile u Iraku i Avganistanu. To jest: zemlja za čiju je nacionalnu bezbednost upravo on zadužen...

Ruska vojna operacija u Siriji počela je 30. septembra 2015.

SAD u svoju operaciju u Avganistanu započele 7. oktobra 2001. i u toj zemlji još drže oko 15.500 vojnika i oficira, a pomaže im oko 7.500 vojnika iz drugih država NATO.

Oružane snage SAD počele su napad na Irak 20. marta 2003. Pentagon je svoje trupe iz te bliskoistočne zemlje povukao u decembru 2011. ali ih je vratio avgusta 2014. Za to je iskoristio ekspanziju Islamske države koju su same SAD stvorile i potajno podržavale.

Sa Boltonom je indirektno poilemisalo i rusko Ministarstvo odbrane. Pomoću podataka.

(FOTO) PUTIN SE SPREMA ZA RAT SA NATO: Vojni manevri veći i od onih iz doba Sovjetskog saveza!

         
Objavilo je da su Vazdušno-kosmičke snage RF avionima i krstarećim raketama u Siriji unišile preko 86.000 terorista, od kojih su 4.500 bile poreklom iz Rusije.

Vojni vrh RF je precizirao da je legalna vlast u Damasku na dan ulaska ruskih snaga u Siriju kontrolisala svega 8 odsto nacionalne teritorije, a da sada kontroliše 96,5 odsto jer je od oktobra do danas sirijska regiularna armija - uz rusku pomoć - oslobodila 1.410 gradova i drugih naselja.

(VIDEO) BRITANSKI "TAJFUNI" KRENULI NA RUSKE "SUHOJE" IZNAD CRNOG MORA: Poleteli iz Rumunije, Bukurešt se igra vatrom!

Ruske bombe i rakete uništile su bezmalo 121.500 različitih objekata pod kontrolom terorista i njihovih saveznika, oko 650 njihovih tenkova, 70 borbenih oklopnih vozila pešadija i bezmalo 9.000 automobila i kamioneta sa instaliranim mitraljezima i PVO sistemima.

Ministarstvo odbrane RF je otkrilo da je nešto više od 65.000 njegovih vojnika, 26.000 oficira (od toga - 434 generala) steklo bojevo iskustvo u Siriji.

Piloti Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Siriji su izveli 39.000 borbenih letova.

U nanošenju udara po položajima terorista učestvovalo je i oko 100 ruskih ratnih brodova i podmornica.

Rusija je u Siriji isprobala i 231 model novog i modernizovanog oružja. U operaciju su bile uključene i krstareće rakete "Kalibar" kojima je uništeno 166 objekata koje su držali teroristi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija