• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Spurtnjik

01.11.2018

17:39 >> 17:41

RUSIJA ŠOKIRANA: Skandalozna izjava predstavnika francuske vlade! MOSKVA RAZMIŠLJA DA FRANCUSKIM NOVINARIMA ZABRANI ULAZAK U DRŽAVNE ORGANE RUSIJE!

Vesti

RUSIJA ŠOKIRANA: Skandalozna izjava predstavnika francuske vlade! MOSKVA RAZMIŠLJA DA FRANCUSKIM NOVINARIMA ZABRANI ULAZAK U DRŽAVNE ORGANE RUSIJE!

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je šokirano izjavom portparola francuske vlade Benžamena Grivoa, da su zaposleni agencije Sputnjik i televizije RT nisu novinari, već se bave propagandom, izjavila je portparolka Ministarstva Marija Zaharova

- Iskreno govoreći, malo je reći da smo bili iznenađeni ili uznemireni. Mislim da smo bili bliži šoku, kada je portparol francuske vlade, gospodin (Benžamen) Grivo, ovih dana rekao bukvalno sledeće. Citat: 'Postoje dve medijske kuće koje ja (gospodin Grivo) odbijam da vidim u pres-sali Jelisejske palate - to su RT i Sputnjik, jer ih ne smatram medijima. Oni nisu novinari, oni se bave propagandom' - rekla je Zaharova na redovnom brifingu.

Ona je navela da Moskva pokušava da bude konstruktivna, čak i kada vidi "realni problem sa cenzurom u Francuskoj, napadom na slobodu govora u Francuskoj, pokušaj da se utiče na medije u Francuskoj, beskrajno širenje netačnih informacija o našoj zemlji u francuskim medijima". Prema njenim rečima, Rusija je uredno ukazivala redakcijama konkretnih medija na neistinitosti.

Zaharova je objasnila da Rusija nije primila ni preko kakvih kanala nikakve konkretne činjenice i materijale iz ovih medija sa primerom onoga što Pariz smatra propagandom.

- Ukoliko takve činjenice postoje, voleli bismo da ih dobijemo, tim pre što je ovu izjavu dao zvanični predstavnik francuske vlade - istakla je portparolka.

U STRAHU SU VELIKE OČI! NEMAČKI MEDIJI SUMNJAJU NA PUTINA: Samo Rusima odgovara odlazak Angele Merkel!

Prema njenim rečima, taj pristup je rezultat "nespremnosti francuskih vlasti da čuju alternativne izvore informacija" i Zaharova je pozvala Pariz da to direktno izjavi.

Pariz bi trebalo da razmisli da li će francuskim novinarima biti dozvoljeno da ulaze u državne organe Rusije nakon izjava o RT i Sputnjiku, dodala je ona.

- Takođe, na osnovu gore navedenog bih želela da se obratim portparolu francuske vlade. Da li mislite da će francuskim novinarima večno biti dozvoljeno da prisustvuju medijskim događajima u državnim organima Rusije nakon ovakvog vulgarnog stava i za rusku stranu i za ruske novinare? Hoću da kažem da naše strpljenje nije beskrajno. Spremni smo da razgovaramo o problemima, spremni smo da ih rešavamo na osnovu uzajamnog uvažavanja i bez optužbi, koje nisu podržane činjenicama - naglasila je ona.

Foto: Rueters

Situacija sa ruskim medijima na Zapadu poslednjih godina postaje sve teža. Evropski parlament je u novembru 2016. godine usvojio rezoluciju koja se odnosi na potrebu za suprotstavljanjem ruskim medijima, pri čemu su kao glavne pretnje u dokumentu navedeni Sputnjik i RT.

RUSI UVELI SANKCIJE UKRAJINI, Medevdev potpisao ukaz za 322 Ukrajinca i 68 kompanija

Brojni zapadni političari, uključujući američke senatore i kongresmene, kao i francuskog predsednika Emanuela Makrona, optuživali su Sputnjik i RT za mešanje u izbore u Sjedinjenim Američkim Državama i Francuskoj, ali nisu pružili nikakve dokaze. Zvanični predstavnici Rusije su takve izjave nazivali neosnovanim.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dejo

pre 5 godina

Draga prijateljice Zaharova unistite citavi Zapad ,Veliku Britaniju i Ameriku moju punu podrsku imate draga prijateljice Zaharova zivjela Rusija idemo samo napred draga sestro Zaharova stanite na put tom Zapadu ,Velikoj Britaniji , Americi i saveznicima Amerike kao i Velike Britanije i Zapada saveznicima

VLADO

pre 5 godina

BOME BOLI ISTINA.FRANCUZIMA RUSI MOGU POPUSITI KURCINU.

milemalivuk

pre 5 godina

Fasizam vazi kao sinonim za najvece zlo koje je ljudska civilizacija prezivjela, ali meni se cini da je to suvise blaga rijec za ove zapadne hegemone. Jer nema te mjere ni tezine kojom se moze izmjeriti ili uporediti njihova podlost, licemjernost,zlo,i neznam vise koju bih rijec mogao upotrijebiti. Kad vise ni jedno zlo nebi ucinili nikom zasluzili su da budu zbrisani sa lica zemlje za ono sto su do sad ucinili na prostorima SFRJ,Avganistana, Iraka, Sirije, Ukrajine itd.

Ana

pre 5 godina

Da, bas si lepo sazeo on sto se sada dogadja u svetu! I ja se slazem sa tim, posmatrajuci sta sve rade… Ranije u istoriji, kolonizovali su narode, otimali, krali, ubijali, direktno, sve jedan po jedan, svak za svoj racun. A i ratovali medjusobno ko ce vise! A sada se TAKVI ISTI...udruzuju ( Nato na pr.) u razne alijanse, pokusavajuci da sprovedu fakticki, Neokolonijalizam citave Planete. I tacno je ono sto kazes -- pa na pr, Hitler i svi ostali slicni iz istorije unazad, su"bebice" u poredjenju sa dejstvom ovih danasnjih "osvajaca" i Planete i Svemira…A pomno su proucili sve strategije i krahove tih predhodnika, i "brace po mentalitetu i htenjima". Pa usavrsili metode, do takve podle pokvarenosti koju nasa citava Planeta, jos dozivela nije!!! ----- Samo jedno nisu uracunali… da se protiv nekih zakona UNIVERZUMA ne moze! I bas kad si se raskalasio na vrhuncu, PROPADAS. I da "i nad Popom...ima Pop"!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17