• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: webtribune

06.11.2018

21:50

UKRAJINA ZAUVEK IZGUBILA DONBAS, PUTINOV SAVETNIK ZALEDIO I NATO I KIJEV:  Mašina je pokrenuta i ne može se zaustaviti!

Vesti

UKRAJINA ZAUVEK IZGUBILA DONBAS, PUTINOV SAVETNIK ZALEDIO I NATO I KIJEV: Mašina je pokrenuta i ne može se zaustaviti!

Podeli vest

Snažni glasovi u Kremlju sada govore da se Donbas neće vratiti u Ukrajinu. Istaknuti Putinov savetnik, zvanični pomoćnik i dugogodišnji politički strateg Vladislav Surkov, izjavio je tokom vikenda da je "motor pokrenut," prošlo je vreme kada je Donbas bio deo Ukrajine

Ovo je značajno, zbog mesta Surkova u Putinovoj administraciji, i iako nemaju istu težinu kao reči ministra Lavrova, one ipak predstavljaju zvaničnan stav nekoliko stubova Moskovske baze moći.

Izbori u republikama Donbasa su zakazani za 11. novembar, datum koji je sve bliži, i oni će biti održani u najavljeno vreme bez obzira na rastuće proteste iz Kijeva i od zapadnih moćnika.

U pitanju je Minski sporazum, za koji protivnici izbora kažu da ga takav potez krši. Međutim, u okviru Normandijskog formata iz kog se rodio Minsk II, zapadna grupa i Kijev su ti koji nisu uspeli da sprovedu bilo kakve osnovne zahteve sporazuma.

(VIDEO) NA METAR OD ZVERI: SU-57 KAKAV DOSAD NIJE VIĐEN: Internet gori, ovako nešto se ne viđa svaki dan!

Kako se datum izbora u DNR i LNR približava, retorika zapadnih zemalja i Ukrajine ka njima postaje sve više i više nepomirljiva. Kako se na to gleda u Moskvi i šta očekivati u budućnosti, objasnio je za direktor Centra za političke studije Aleksej Česnakov.

On je istakao da Moskva ne planira da sluša žalbe predstavnice EU Kocijančič da ovi izbori navodno krše propise i duh Minskih sporazuma, s obzirom na odgovarajući Set mera od 12. februara 2015. godine, u kom se ne zabranjuje održavanje izbora za vlast u DNR i LNR.

CRNA GORA JEDINA ZEMLJA SAVEZNICA KOJA NE SLAVI 100 GODINA POBEDE: Milogorci, stidite li se vi ičeg?!

Istovremeno, ovaj stručnjak je dodao da je Kijev ušao u dijalog sa LNR i DNR, kako zahtevaju Minski sporazumi, ne bi bilo potrebe za izborima, i da ih sada treba održati kako bi se stvorio vakuum u pregovaračkom procesu u Minsku.

AMERI U NEVERICI, PUTIN PRAVI BAZU NA MESECU: Vest da Rusija osvaja zemljin satelit POTVRDIO DIMITRIJ ROGOZIN!

- Sada niko neće slušati mišljenje protivnika izbora u Donbasu. To vreme je prošlo. Mašina je pokrenuta. Ljudi su spremni. Odbijanje izbora u takvoj situaciji će svi odgovorni politički akteri smatrati ozbiljnim korakom unazad - ka nastanku ogromne nekontrolisane teritorije. Ne videti tu opasnost je obična besmislica - zaključio je Česnakov.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
djordje

pre 5 godina

Jadno i bedno. Umesto da rezvijaju dobre komšijske odnose oni se hvale kako će ratovati 300 god. Slično kao kod nas:našle zapadne demokrate teren za svoje napredne ideje iz demokratije. Sve dok narod ne shvati da je izmanipulisan, rovariće kvazi državnici i kvazi patriote.I otkud tolika ljubav izmedju Amerike i Ukrajine? Dirljivo.

bubasvaba

pre 5 godina

Sta je ovde presedan ?????ukidanje jezika koji koristis od rodzenja ili da odvoj i nek svako uziva u svom jeziku i kulturi. Sto bi makedonci rekli iskaliste eveviga .

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija