• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.11.2018

13:50

(VIDEO) ŠPIJUNI! Rusi objavili snimak zarobljenih Ukrajinaca u Kerčkom moreuzu!

Vesti

(VIDEO) ŠPIJUNI! Rusi objavili snimak zarobljenih Ukrajinaca u Kerčkom moreuzu!

Podeli vest

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) obajvila je video-snimak tri ukrajinska mornara zarobljena prilikom zaplene brodova u Kerčkom moreuzu

 

Na video-snimku mornari priznaju da su narušili rusku granicu.

Agencija AP navodi da za sada nije moguće utvrditi da li su mornari pričali pod prisilom, ali da se jasno vidi da je jedan od mornara čitao sa telepromptera.

Ranije ruska agencija Tas je objavila da je šef Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) Vasil Gricak potvrdio informaciju o prisustvu dvojice vojnih kontraobaveštajaca SBU na brodovima ukrajinske mornarice koji su zarobljeni u nedelju u Kerčkom moreuzu zbog povrede ruske državne granice.

"Oficiri ukrajinske obaveštajne službe izvodili su borbene zadatke kontraobaveštajne podrške odeljenju ukrajinske mornarice, u skladu sa Članom 12 ukrajinskog zakona o Službi bezbednosti Ukrajine", navodi se Grisakovom saopštenju.

SBU je u saopštenju navela da su kontraobaveštajci radili "rutinske dužnosti" za ukrajinsku Mornaricu, kao odgovor na "psihološki i fizički pritisak" ruskih špijunskih službi.

SBU, kako navodi AP, nije navela detalje o tome šta tačno znači pritisak ruskih špijunskih službi, ali su od Rusije zahtevali da obustavi takve aktivnosti.

Rojters je prethodno objavio da je Gricak rekao da je ukrajinski vojni kontraobaveštajac teško ranjen nakon što je ruski avion ispalio rakete na ukrajinska plovila tokom njihovog sučeljavanja u nedelju.

"Prema potvrđenim operativnim informacijama SBU, jedna od ruskih jurišnih letelica koristila je dve nenavođene borbene rakete na ukrajinske čamce, a kao rezultat toga jedan od oficira SBU teško je ranjen", saopštio je Hricak.

Ukrajina je juče uvela ratno stanje, navodeći kao razlog pretnju od ukrajinske kopnene invazije.

Ruska strana nazvala je incident u Kerčkom moreuzu provokacijom, a EU i NATO su pozvali na deeskalaciju situacije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vns

pre 5 godina

Pa naravno da su priznali sve,svima su poznata blaga ruska 'ubeđivanja'

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje
Hronika

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje

Trećina učenika učestvovala je u tuči bar jednom tokom godine, pokazali su rezultati istraživanja o zdravstvenom ponašanju školske dece u Srbiji u školskoj 2021/2022. godini koje je sproveo Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

16.04.2024

10:58

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija