• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

27.11.2018

19:15

(VIDEO) RUSKI SUHOJI IZAZVALI PANIKU NA NATO BRODU: Kapetan šokirao komandu, NEĆU IZAZOVEM TREĆI SVETSKI RAT!

Vesti

(VIDEO) RUSKI SUHOJI IZAZVALI PANIKU NA NATO BRODU: Kapetan šokirao komandu, NEĆU IZAZOVEM TREĆI SVETSKI RAT!

Podeli vest

Belgijska mornarica, koja se nalazi na Baltičkom moru u okviru NATO vežbi, bila je šokirana kada su navodno dva ruska lovca- bombardera SU-24 nisko proletela iznad njihovog broda "Godetija", saopštila je televizija VRT, pozivajući se na izjavu kapetana

Prema informacijama televizije, navodni incident sa ruskim lovcima - bombarderima desio se krajem prošle nedelje.

Televizija prenosi da su avioni triput izveli manevar u niskom letu.

 

 

Kapetan broda koji je deo NATO grupe za uklanjanje mina, Piter Ramboer, ispričao je o incidentu na sastanku sa ministrom odbrane Belgije. Prema njegovim rečima, on je dao naređenje da se ne preduzimaju nikakve mere.

- Ne želim da budem osoba koja je izazvala treći svetski rat zbog greške u proceni situacije - izjavio je kapetan.

O incidentu sa avionima, koji su, prema rečima belgijske mornarice, opremljeni raketama vazduh-zemlja, saopštio je i novi belgijski ministar odbrane Sander Lunes, koji se sastao sa posadom belgijske mornarice. Izveštaj sa fotografijama koji potvrđuju let aviona iznad broda objavljen je na zvaničnoj stranici ministra odbrane.

Ministar je na svom nalogu na Tviteru pisao toj o situaciji, ističući da to dokazuje na potrebu da se i dalje investira u odbranu. On je takođe objavio link flamanskih medija koji su objavili fotografiju ruskih Su-24, prema kojima se ne može zaključiti da li su avioni proleteli direktno iznad ili u blizini broda.

ŠAH-MAT! SRPSKA U RUSIJI OTVARA PREDSTAVNIŠTVO: Sankt Peterburg idealan za promociju RS, AMERI ĆE TEK SAD POLUDETI!

 

Belgijska ratna mornarica, koja je objavila fotografije navodnog leta ruskih aviona iznad njihovog broda, pretpostavlja da su oni bili opremljeni preciznim raketama H-25.

U aprilu 2016. godine evropska komanda SAD objavila je snimak i fotografije incidenata na Baltičkom moru, kada su se ruski avioni i helikopteri navodno približili brodu američke ratne mornarice. Američka strana je u to vreme izrazila svoju zabrinutost.

Portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov tada je izjavio da se ruska avijacija udaljila od američkog broda u skladu sa svim bezbednosnim merama. Prema njegovim rečima, putanja leta ruskih aviona prolazila je kroz područje gde se nalazio razarač američke mornarice, na udaljenosti od 70 kilometara od ruske pomorske baze.

RUSIJU I UKRAJINU OČEKUJE VRELA ZIMA: Provokacija koja je izazvala pomorski sukob REZULTIRALA RATNIM STANJEM!

Ministarstvo odbrane je više puta izjavljivalo da se svi letovi ruske avijacije sprovode u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora nad neutralnim vodama, ne narušavajući granice drugih država.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 5 godina

Sander Lunes: "...da to dokazuje na potrebu da se i dalje investira u odbranu. " Ministre, to dokazuje da Belgijski ratni brodovi nemaju šta da traže u Crnom moru! Kakva je to odbrana Belgije u Crnom moru? Ja bih rekao da je to vežbanje agresije na Rusiju!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija