• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnik

28.11.2018

19:55

(VIDEO) ZAPLENJENA DOKUMENTA OTKRIVAJU UKRAJINSKU PROVOKACIJU: Incident u Kerčkom moreuzu, planirana akcija TAJNOG PROBOJA U AZOVSKO MORE!

Vesti

(VIDEO) ZAPLENJENA DOKUMENTA OTKRIVAJU UKRAJINSKU PROVOKACIJU: Incident u Kerčkom moreuzu, planirana akcija TAJNOG PROBOJA U AZOVSKO MORE!

Podeli vest

Dokumenti zaplenjeni tokom pretresa brodova ukrajinske ratne mornarice nakon incidenta na Crnom moru pokazuju da je to bila provokacija koja je trebalo da napravi skandal, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov

- Skrenuli smo pažnju naših kolega na dokumente koji su objavljeni nakon što su ruski graničari pretresli brodove prekršilaca. Iz dokumenata se vidi da je to bila unapred planirana provokacija koja je trebalo da izazove skandal zarad postizanja geopolitičkih ciljeva i rešavanja unutrašnjeg problema režima u Kijevu - rekao je ministar na konferenciji za novinare nakon razgovora sa svojim švajcarskim kolegom.

Lavrov je istakao da se iz pronađenih dokumenata vidi da su ukrajinski oficiri koji su se nalazili na brodovima dobili naređenje da ne obaveštavaju Moskvu o prolasku i tajno se probiju u Azovsko more.

Rusija se nada da će specijalni izaslanik Vašingtona u Ukrajini Kurt Volker igrati ulogu diplomate koji teži da postigne saglasnost između sukobljenih strana, rekao je Lavrov.

Veoma bih voleo da predstavnik Sjedinjenih Američkih Država u rešavanju ukrajinske krize (Kurt) Volker igra ulogu istinskog predstavnika koji teži pronalasku saglasnosti između sukobljenih strana. Pre svega, između Kijeva sa jedne, i Donjecka i Luganska sa druge strane. U međuvremenu, gospodin Volker deluje kao vatreni, nekritični zaštitnik svih provokativnih akcija kijevskog režima“, naglasio je Lavrov.

Ranije je specijalni izaslanik Vašingtona za rešavanje situacije u Ukrajini Kurt Volker izjavio da bi Sjedinjene Američke Države želele da evropske saveznice „pažljivije“ razmotre mogućnost proširenja sankcija Rusiji zbog incidenta u Kerčkom moreuzu. 

Prema saopštenju Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB) u nedelju su brodovi ukrajinske mornarice „Berdjansk“, „Nikopolj“ i „Jani Kapu“, narušavajući članove 19 i 21 Konvencije UN o morskom pravu, presekli državnu granicu Rusije. Brodovi su ušli u privremeno zatvorene vode Rusije i nekoliko sati izvodili opasne manevre, ne odgovarajući na zahteve ruskih brodova koji su ih pratili. Sva tri broda su zadržana i kasnije prevezena do luke u Kerču.

Privedeno je 24 ukrajinskih vojnika, uključujući dva agenta Službe bezbednosti Ukrajine, koji su se, prema rečima pres-službe Federalne službe bezbednosti (FSB), nalazili na brodovima i koordinisali provokacije.   

Predsednik Rusije Vladimir Putin skrenuo je pažnju na činjenicu da su brodovi nezakonito ušli u teritorijalne vode koje su bile ruske i pre prisajedinjenja Krima i nazvao je incident beskrupuloznom igrom na zaoštravanje kako bi se suzbili politički protivnici aktuelnih Kijevskih vlasti i ukazalo na znake unapred pripremljene provokacije.

NEMA ŠALE S RUSIMA! Putin na Krim šalje još jedan raketni sistem S-400 - Ukrajina u panici!

RUSIJU I UKRAJINU OČEKUJE VRELA ZIMA: Provokacija koja je izazvala pomorski sukob REZULTIRALA RATNIM STANJEM!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
severni

pre 5 godina

Svi su u Srbiji zaboravili kako je moćni SSSR prošao u Avganistanu. Pogotovo toga ne žele da se podsećaju srpski Putinolizači. Ako sada Rusija uđe u Ukrajinu, proći će pet puta gore. Nisu Ukrajinci nepismeni avganistanski mudžahedini.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija