• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

03.12.2018

22:15

POROŠENKO MOBILIŠE VOJNU REZERVU! Širom Ukrajine počele vežbe, KIJEV PROVOCIRA I MOSKVU I UKRAJINCE koji se nisu pounijatili!

Vesti

POROŠENKO MOBILIŠE VOJNU REZERVU! Širom Ukrajine počele vežbe, KIJEV PROVOCIRA I MOSKVU I UKRAJINCE koji se nisu pounijatili!

Podeli vest

Širom Ukrajine počele su okupljanja i vežbe rezervista. Potrajaće narednih dana iako su pozive dobili samo pripadnici takozvane operativne rezerve

Uslediće desetodnevne vežbe na teritorijama Hersonske i Zaporoške oblasti.

Simptomatično je što je Generalštab oružanih snaga Ukrajine javno obećao da će sve vežbe biti završene "do katoličkog Božića kako bi svi učesnici mogli da ga proslave u svojim kućama".

Ovo je, u suštini, provokacija jer se katolički Božić slavi samo na unijatskom zapadu Ukrajine.

Uvedeno ratno stanje omogućava i "ograničavanje ustavnih prava i sloboda".

Režim u Kijevu, podsetimo, odlučio je da raskine sporazum sa Rusijom o prijateljstvu i saradnji.

SRBIJI SE MORA DATI SEVER KOSOVA I REPUBLIKA SRPSKA: Britanski ekspert predlaže kako bi trebalo promeniti granice na Balkanu!

 Šef režima Petar Porošenko već je dostavio Vrhovnoj radi (parlamentu) predlog zakona kojim bi ta sporazuum bio anuliran. Predložio je da potpuni raskid stupi na snagu 1. januara 2019.

U Moskvi, međutim, nisu nimalo iznenađeni. Predsednik spoljnopolitičkog komiteta Državne Dume Leonid Slucki čak naglašava:

- Pri sadašnjem nivou međudržavnih odnosa - to je formalnost. I čisto politička denonstracija koja je u funkciji uvedenog ratnog stanja u deset oblasti Ukrajine i podizanja Porošenkovih izbornih šansi. On će - da bi mogao da i dalje uzurpira vlast- nastaviti da od Rusije pravi neprijatelja".

 

PUTIN: MIRA NEĆE BITI DOK JE NA VLASTI POROŠENKO: Šef Kremlja na samitu G20 u Argentini upozorio svetske lidere na problem!

       

To se već događa svih poslednjih godina. A sad se samo intenzivira i dobija nove dimenzije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija