• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

04.12.2018

20:01

AMERIČKI ULIMATUM RUSIJI: Imate 60 dana da ispunite obaveze, u suprotnom SAD IZLAZI IZ SPORAZUMA!

Vesti

AMERIČKI ULIMATUM RUSIJI: Imate 60 dana da ispunite obaveze, u suprotnom SAD IZLAZI IZ SPORAZUMA!

Podeli vest

Američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je da Rusija ima 60 dana da ispuni obaveze iz sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF).

U suprotnom, rekao je Pompeo, SAD će napustiti sporazum. Kako je rekao, Rusija "vara" u svojoj kontroli oružja.

Pompeo kaže da više ne postoji strateški smisao da SAD budu jedina država koja će poštovati INF, a da će evropske države obavestiti o svojim sledećim koracima, prenosi Rojters. 

Poručio je da samo Rusija može da spase INF, prizna da je kršila sporazum, a potom ponovo počne da ga poštuje. 


U suprotnom, Pompeo je naglasio da će SAD biti primorane da započnu izlazak iz INF-a, koji će trajati šest meseci. "Domet raketa predstavlja direktnu pretnju po Evropu", rekao je Pompeo, misleći na ruske krstareće rakete "SSC-8", odnosno raketni sistem 9M729.

(VIDEO) NATO OVO BAŠ BOLI! RUSI TAJNO RAZVILI NEZAUSTAVLJIVI RAKETNI SISTEM 9M729: Putin iz temelja ljulja alijansu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
djordje

pre 5 godina

Nevidjena drskost. Samo što nisu ušli u Rusiju svojim širenjem a zahtevaju kao da su najnevinije biće na planeti. Kakvi licemeri.

Marcco

pre 5 godina

A Rusi su glupi pa ne znaju da nakon ovakve "pretnje" mogu da unište svo nuklearno oružje i da dube na trepavicama, a da amerikanci i dalje tvrde da Rusija ne poštuje sporazum i da ga ni Amerika neće poštovati. Iza toga sledi postavljanje američkih nuklearnih raketa u zemlje kao što su Ukrajina, Poljska, Estonija, Latvija, Letonija i ostale koji su spremne da za ljubav prema Americi budu sprženi kada im gazde započnu rat sa Rusijom.

Vlado

pre 5 godina

A da se ti nisi malo za... sa tim ultimatumom? Pa nije Rusija vaša prćija!

Penzioner

pre 5 godina

Kauboji "jedu govna i sanjare" !!! Tesko vama niste svesni svoje arogancije i besvesnosti !!! Bog i majka Priroda ih "opominju" malo, malo, al' budale ne kapiraju !!!

DEDA RAKA

pre 5 godina

Pa što se čudiš šta jedu - sada je vreme posta !

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17