• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

12.12.2018

18:20

AMERI OKRENULI ĆURAK: Komandant NATO Admiral Fogo dramatično PROMENIO STAV O VOJSCI KOSOVA!

Vesti

AMERI OKRENULI ĆURAK: Komandant NATO Admiral Fogo dramatično PROMENIO STAV O VOJSCI KOSOVA!

Podeli vest

Komandant združenih snaga NATO u Napulju, admiral Džejms Fogo, koji je nedavno pozvao Prištinu da ne žuri sa procesom transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, dramatično je promenio stav rekavši danas da o tome "suvereno odlučuje"Priština.

Fogo je, nakon razgovora sa makedonskom ministarkom odbrane u Skoplju, Radmilom Šekerinskom, rekao novinarima da je transformaca Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku "njihova suverena odluka, koja bi trebalo da bude doneta u parlamentu".

"Kosovo je demokratska zemlja isto kao i vaša zemlja, baš kao i Srbija. U demokratiji, birate svoje predstavnike koji su tu da donose odluke u vaše ime", rekao je Fogo upitan da komentaiše najavu da će Priština odluku o transformaciji KBS u vojsku doneti u petak, 14. decembra, prenela je MIA.

Prema njegovim rečima, ako se donese takva odluka, to će biti proces, a taj proces bi mogao trajati 10 godina.

Podsetio je da pre desetak dana boravio u Prištini, gde je prisustvovao svečanoj primopredaji dužnosti general-majora Salvatore Kuočija i Lorenca D''Adaria.

Tada je admiral Fogo imao drugačiji stav. On je, naime, pozvao Prištinu da ne žuri sa donošenjem odluke o tansformaciji KBS u vojsku.

Rekao je takođe da takvom odlukom moraju da budu zadovoljne sve strane.

- Obaveza generala D''Adaria je da obezbedi sigurnost i da gantuje slobodu kretanja - rekao je Fogo i podsetio da NATO na Kosovu ima 4.000 pripadnika, koji su, kako kaže, spremni za svaku odluku koju kosovski parlament bude doneo.


 

KOMANDANT KFOR-A LORENCO D"ADARIO: Kfor nastavlja da stvara bezbedno okruženje na Kosovu!

 

VESELJI VIŠE NE SLUŠA NI NATO: U petak će se glasati o vojci Kosova!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bojan

pre 5 godina

Mora da je i njega neko pritegao da promeni mišljenje.

Nikola

pre 5 godina

Još samo da mu poverujemo da o Vojsci Kosova "suvereno odlučuje" Priština.

deda Raša

pre 5 godina

Vuk dlaku menja al ne menja cud. Takvi su i ovi ameri. Stalno govore kontradiktorno i ZAVLACE Srbiju u neizlaznu situaciju. Srbija mnogo naivna, naziva ih prijateljem a oni joj rade o glavi. Umesto da se totalno okrenu Moskvi i konacno razvezu Gordijev cvor. Na ovaj nacin ce mo dosaditi sami sebi a zavadice nas i sa Rusima i onda ce Srbija biti totalno na kolenima. I dogadjaji u Francuskoj su rezirani u NATO-u. Cim se spomenulo napustanje te organizacije i formiranje odbrambenih snaga EU od strane Markonija, napravise mu rusvaj u zemlji. Zna Srbija sta su i njoj cinili ali ponovo ide niz dlaku.

Luka

pre 5 godina

Bukvalno su postali "oce kaki nece kaki", smejurija

danka

pre 5 godina

Lako je njima menjati misljenja i izjave kad se radi o srpskom stanovnistvu

ere

pre 5 godina

A koga to ameri nisu zeznuli, pa njima je jedino bitna njihova korist....

bobi

pre 5 godina

Nama ostaje da se borimo i da nekako Ameriku pridobijemo kao prijatelja.

Milorad

pre 5 godina

Situacija se menja, ne moze sve kako oni hoce!

Kata

pre 5 godina

Valjda su konacno ukapirali da je to losa ideja!

bojan

pre 5 godina

hahahah smesni su,samo nemoj da im se obiju ovakve odluke o glavu i NATO alijansi i Americi.

Vedran

pre 5 godina

Američki govnar, pa siptari imaju isti sistem kao i oni, otmanje tudjeg.

kontra

pre 5 godina

Velike su tu pare u opticajau, para vrti gde burgija neće

Velja

pre 5 godina

Šta se i očekivalo drugačije!? Njihovi stavovi isključivo interesni.

Velizor

pre 5 godina

Naravno da je promenio stav kad ga pritiskaju sa svih strana

cune

pre 5 godina

Amerika je šiptarska tetka,i šta drugo da se kaže.

ninocka

pre 5 godina

Gadne mutne radnje se vode između Šiptara i Amerikanaca neko mora stati na put ovom kriminalu.

Gidra

pre 5 godina

Gracanica sagradjena 1321, amerika otkrivena 1492.

Arsenik

pre 5 godina

Demokratija koju ameri propagiraju: ,,Demokratija je kad beli covek pošalje crnog coveka da ubija žutog coveka, 20.000 km daleko od svoje kuce,pod izgovorom da brani bezbednost svoje zemlje,koju je oteo od crvenog coveka" Svakom pametnom ovo je dovoljno.

Dmitar

pre 5 godina

To su sve okupatori od običnog vojnika do Generala neznaju oni drugačije samo ratovati i oduzimati tuđu zemlju imovinu i sve što je vredno.

Milan

pre 5 godina

Neverovatna razlika u stavovima. Ali to samo pokazuje da cak ni oni nisu sigurni da bi se nesto dobro dobilo formiranjem vojske lazne drzave

SAŠA

pre 5 godina

Nisam ni sumnjao da će pre ili kasnije Amerikanci da pokažu kako su u stvari oni tvorci ideje o taksama i vojsci Kosova.

kalina

pre 5 godina

Ova vojska nece nista normalno doneti.Definitivno nekome njie do mira.

Andja

pre 5 godina

Ovde je sve jasno, zapad nas sa jedne strane tapse po ramenu, kao sve ce se srediti itd.. a sa druge strane diktiraju sve Pristini kako treba da se posnasa i postavlja, veoma licemerno.

Milica

pre 5 godina

Polako ce Pristina da izgubi i podrsku SAD-a, zato su se sad malo primirili.

Adam

pre 5 godina

Pametan covek, i on cuva svoje dupe da ne najebe..

Nadica

pre 5 godina

Oduvek je tako i mislio samo sada javno i bez srama podrzava razaranje Srbije i regiona.

anatodorovic

pre 5 godina

Ameri su dali zeleno svetlo šiptarima da rade šta hoće.

Hana

pre 5 godina

Pristina nece uspeti da formira vojsku Kosova jer Srbija nece to dozvoliti.

Vera

pre 5 godina

Koliko vidim u tekstu,ovaj gospodin i dalje Kosovo naziva suverenom nezavisnom drzavom ,istog statusa kao i Srbija!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija