• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/webtribune

02.01.2019

21:44

(VIDEO) OVAJ GOVOR U UJEDINJENIM NACIJAMA KOŠTAO JE GADAFIJA ŽIVOTA: Nije blo miroljubivije zemlje od Jugoslavije, SRUŠILI STE JE URADILI ISTO ONO ŠTO I HITLER!

Vesti

(VIDEO) OVAJ GOVOR U UJEDINJENIM NACIJAMA KOŠTAO JE GADAFIJA ŽIVOTA: Nije blo miroljubivije zemlje od Jugoslavije, SRUŠILI STE JE URADILI ISTO ONO ŠTO I HITLER!

Podeli vest

Ove godine se navršava jedna decenija od kada je Moamer al Gadafi održao svoj prvi govor u UN

On je u tom govoru oštro kritikovao njihovu međunarodnu politiku, ali je posebno zanimljivo to što se Gadafi osvrnuo i na raspad Jugoslavije.

- Nijedna zemlja nije bila miroljubiva kao Jugoslavija, izgrađena korak po korak i deo po deo nakon što ju je Hitler uništio. Onda smo je mi uništili, uradili smo isto što i Hitler. Tito ju je izgradio ciglu po ciglu, a onda smo stigli mi i srušili je svojim imperijalističkim ličnim interesima.

Kako možemo biti spokojni nakon toga? Ako je mirna zemlja poput Jugoslavije bila suočena s takvom tragedijom, Generalna skupština bi trebalo da pokrene istragu i da odluči koga osuditi na Međunarodnom sudu - poručio je Gadafi.

Podsećanja radi, Moamer al Gadafi bio je libijski političar, državnik, vojni vođa i de facto vođa Libije, koji je to postao nakon vojnog udara 1969. godine.

Interesantno je da je Gadafijeva druga žena bila je Jugoslavenka Sofija Farkaš, a, posle smrti egipatskog predsednika Gamala Abdela Nasera, Jugoslavija postaje Gadafijev najbolji prijatelj.

S jedne strane, Libija je dobijala tehničku pomoć i određen broj vojnih instruktora, dok je s druge strane naša zemlja dobijala naftu.

Snimak njegovog govora možete pogledati u videu ispod. Deo govora koji se tiče Jugoslavije počinje od 1:05:12

NESTALE GADAFIJEVE MILIJARDE! Misteriozno "skinut" novac sa računa ubijenog libijskog lidera

PUTIN VRAĆA GADAFIJA NA VLAST: Sin svrgnutog lidera Libije poslao poruku predsedniku Rusije, ON IMA PODRŠKU NARODA?!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Neko će odgovarati za rušenje jugoslavije, završno sa bombardovanjem SRJ, 1999. Samo da se ustalasa javnost i pokrene pitanje u UN.

Pik

pre 5 godina

Nista drugo nismo zasluzili, nismo znali da cuvamo to sto smo imali sad svako ima svoju drzavu samo sto niko u nju nece da zivi

Nikodim miletić

pre 5 godina

Ma da!?? Safija Farkiš...iz El Baide....čista Jugoslovenka

dragan

pre 5 godina

To sa Gaafijem su sve novine VISE puta objavile zar nemate nista drugo ????

Izbori 2024

Vesti

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)
Društvo

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)

Nema sumnje da svako od nas pamti stresove koje smo doživeli zbog čekanja u dugim redovima i gubljenja vremena na obavljanje administrativnih poslova. Srećom, konačno možemo da odahnemo.

16.04.2024

08:00

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija