• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com

06.01.2019

12:09

TEŽAK INCIDENT NA BOGOSLUŽENJU U "NOVOJ UKRAJINSKOJ CRKVI"!  NACISTIČKI POKLIČI U HRAMU u momentu kada Vartolomej proglašava nezavisnost od RUSKE CRKVE!

Vesti

TEŽAK INCIDENT NA BOGOSLUŽENJU U "NOVOJ UKRAJINSKOJ CRKVI"! NACISTIČKI POKLIČI U HRAMU u momentu kada Vartolomej proglašava nezavisnost od RUSKE CRKVE!

Podeli vest

Vaseljenski patrijarh Vartolomej predao je Ukrajini dokument o nezavisnosti nove crkvene strukture, pošto je juče potpisao tomos o nezavisnosti

Nakon jutarnje molitve u patrijaršijskom Hramu Svetog Đorđa u Istanbulu, Vartolomej je uručio poglavaru „nove ukrajinske crkve“ Epifaniju Dumenku dokument o nezavisnosti crkvene strukture.

Ceremoniji su prisustvovali predsednik Ukrajine Petro Porošenko sa suprugom Marinom, predsednik Vrhovne rade Andrej Parubij i ministar za ekonomski razvoj Stepan Kubiv.

Neko od članova delegacije je u samom Hramu uzviknuo: "Slava Ukrajini!“, na šta je nekoliko ljudi odgovorilo: "Herojima slava“.

 

 

Vaseljenski patrijarh Vartolomej juče je u Istanbulu potpisao "tomos“ o autokefalnosti pravoslavne crkve u Ukrajini.

UDAR NA PRAVOSLAVLJE! Vartolomej potpisao tomos o autokefalnosti crkve u Ukrajini!

Porošenko je tada izjavio da će vernicima svih konfesija biti garantovane verske slobode i zahvalio se onima koji su se molili za nastanak nove crkve.

Podsetimo, slogan "Slava Ukrajini! Herojima slava!“ je nastao u periodu Drugog svetskog rata, kao lozinka pozdrav članova "Organizacije ukrajinskih nacionalista“ i „Ukrajinske ustaničke vojske“, čiji lider je bio Stepan Bandera, koji je sarađivao i sa nacistima.

OGLASILA SE RUSKA CRKVA: Ukaz o ukrajinskoj crkvi je OBIČAN PAPIR!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija