• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.01.2019

12:54

OPSADNO STANJE U ATINI, STIŽE MERKELOVA! Helikopteri, dronovi i 2.000 policajaca čuvaju nemačku kancelarku! Zabranjeni protesti, blokirani delovi grada!

Vesti

OPSADNO STANJE U ATINI, STIŽE MERKELOVA! Helikopteri, dronovi i 2.000 policajaca čuvaju nemačku kancelarku! Zabranjeni protesti, blokirani delovi grada!

Podeli vest

Uoči današnjeg dolaska nemačke kancelarke Angele Merkel u Atinu, grčke vlasti zabranile su sva protestna okupljanja u centru grada

Merkel dolazi u prvu zvaničnu posetu Atini posle 2014. godine i sa premijerom Aleksisom Ciprasom trebalo bi da se sastane u 18 sati.

Mere obezbeđenja su pojačane uz angažovanje 2.000 policajaca, policijskog helikoptera i dronova, prenosi AP, a biće zatvorene i pojedine ulice i metro stanice.

Uoči posete, nemačka kancelarka je pohvalila strpljivost Grka tokom reformskih procesa proteklih godina.

 

 

Merkel je rekla u izjavi za "Katimerini" da je Grčka napravila veliki napredak završetkom korišćenja programa pomoći prošle godine i da bi to trebalo da bude motiv za budućnost. Nemačka je bila najveći pojedinačni donator paketa za finansijsku pomoć Grčkoj od 2010. godine.

Teme razgovora Angele Merkel i Aleksisa Ciprasa bi, osim financijske i evropske politike, trebalo da budu migracije i Prespanski sporazum Grčke i Makedonije.

CIPRAS NEUMOLJIV: Prvo sporazum, pa članstvo Makedonije u NATO i EU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija