• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.02.2019

13:59

LAVROV DAO NAJMRAČNIJU PROGNOZU! Tramp i Amerika su ignorisali našu ponudu, STABILNOST SVETA JE UGROŽENA!

Vesti

LAVROV DAO NAJMRAČNIJU PROGNOZU! Tramp i Amerika su ignorisali našu ponudu, STABILNOST SVETA JE UGROŽENA!

Podeli vest

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upozorio je danas da je povlačenje SAD iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) dodatno ugrozilo stratešku stabilnost u svetu

Obraćajući se tokom sastanka s predsednikom Vladimirom Putinom, nakon što su SAD saopštile da se danas povlače iz sporazuma iz 1987. godine zbog toga što ga je Rusija navodno prekršila, Lavrov je rekao da je Vašington ignorisao ponudu Moskve da pregleda krstareću raketu zbog koje SAD tvrdi da je prekršen sporazum.

On je optužio SAD da su prekršile sporazum tako što su u Rumuniji rasporedile presretače raketa koji koriste lansere iz kojih se mogu ispaljivati krstareće rakete sa zemlje, preneo je AP. 

Lavorv je upozorio da je ugrožen i još jedan ključni sporazum o kontroli naoružanja, Novi START, koji istice 2021. godine. 

PUTIN NAREDIO: Nema više pregovora, RUSIJA OBUSTAVLJA PRIMENU SPORAZUMA o nuklearnim snagama srednjeg dometa!

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je ranije danas da Rusija obustavlja primenu Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) i naredio zvaničnicima da više ne pokreću pregovore sa SAD o tom sporazumu.

Američki državni sekretar Majk Pompeo objavio je juče da će SAD danas obustaviti primenu Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF), preneo je Rojters.

Rojters podseća da je Moskva negirala kršenje sporazuma, kojim se obema stranama zabranjuje postavljanje u Evropi raketa kratkog i srednjeg dometa koje se ispaljuju sa zemlje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Svetski policajac

pre 5 godina

Zaustavili oba Svetska rata čim su se umešali iz daleke Amerike a Drugi moćno u Hirošimi i Nagasaki a posle svrgavali diktatore i uvodili slobodu i demokratiju eto Klinton je rešio Miloševića a Obama je rešio Bin Ladena i Sadama a Tramp da digne silu i to na Krimu reši ko šta je rešio problem u S. Koreji i od onog Kima napravio anđela samo šta je digo mornaricu prema njemu iako je imao interkontinentalne nuklearne rakete koje lete do Vašingtona! Krivoslavni Srbi pokušaju da uzmu sa genocidom Veliku Srbiju pa krivi ovi koji se branili i olujno odbranili eto sada krivoslavni Rusi uzeše Krim i Lugansk i Donjeck sa 10 000 mrtvih Ukrajinaca i posle su sve drugi krivi eto Zapad i Amerika koja jeste kriva šta je to gledala i nije odmah reagovala? Ma isto je to prokleto krivoslavno vizantijsko zlo koje su muslimani 500g držali u ropstvo na ceo Jug Evrope sve krivoslavne države da miruje pa se posle njega diže sa pokretanje ratova i sejanje smrti pa neće biti mira na ovom svetu sve dok se i to krivoslavno zlo Rusija ne očisti sa lica zemlje ko šta se na vreme izbrisala prokleta Vizantija?

Milisav pn

pre 5 godina

Ma šta napriča ti krivoslavni ,s'koje ti planete dođe majke ti,bla bla

Himalajac

pre 5 godina

Pravo ti krivog uvalim pa ti krivo shvati i pravog prihvati

KELT

pre 5 godina

Auh...tebi stvarno nije dobro! Najveći zločin u istoriji, atomske na Hirošimu i Nagasaki, ti proglašavaš ispravnim? Kome su to ikada SAD učinile dobro, sem sebi samima?

Penzioner

pre 5 godina

Jos ovi kriminalci i razbojnici, svetske ubice misle da su najmocniji. E niste, manijaci.

dejan

pre 5 godina

Jos pre vise godina kako se amerika priblizavala Rusiji reko sam hitno napraviti 5000 nuklearnih raketa ostaviti sve proozvodnje sa strane i okrenuti ih prema EU i SAD naj zlocinackoj organizaciji u istoriji .Na najmanji mig lansirati rakete .Satrti zlo na ovoj planeti .Mi nismo dostojni ove planete.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija