• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Express.hr

11.02.2019

09:44

(VIDEO) OVU TAJNU RUSIJA KRIJE VEĆ 58 GODINA! Žena astronaut NESTALA U SVEMIRU, letelicu pronašli, ALI NJU NIKADA! Sada su procurili jezivi snimci iz rakete i njene poslednje reči!

Vesti

(VIDEO) OVU TAJNU RUSIJA KRIJE VEĆ 58 GODINA! Žena astronaut NESTALA U SVEMIRU, letelicu pronašli, ALI NJU NIKADA! Sada su procurili jezivi snimci iz rakete i njene poslednje reči!

Podeli vest

Priča se da Rusi čuvaju snimke brojnih izgubljenih astronauta tokom godina, ali oni to demantuju

Nesreća koja se dogodila na početku utrkivanja SAD i SSSR u svemiru još uvek je misterija koja je ostala bez objašnjenja.Svi se uglavnom sećaju uspešne misije i čoveka koji hoda po Mesecu (21. jula 1969. godine).

Pre toga Rusija je 12. aprila 1961. godine uspešno poslala u orbitu prvog čoveka, Jurija Gagarina. Ubrzo je stigao i odgovor SAD koji su poslali Alana Šeparda. Nadmetanje je počelo i Rusija se spremala za još jedan let. Ovaj put odlučili su da sruše Gagrinov rekord.

U priči koja je zataškana stoji da je Sovjetski Savez nameravao da pošalje prvu ženu u svemir. U to vreme Amerikanci su imali samo manji let u zemljinoj sub-orbiti, dok su Rusi želeli da pošalju svog prvog kosmonauta dalje u dubine orbite.

Misija koju su lansirali 16. maja 1961. godine zabeležila je 17 krugova oko Zemlje. Lansiranje je prošlo dobro, ali kada je trebala da uđe u atmosferu, nešto je pošlo po zlu. Niko nikada nije saznao šta se tačno dogodilo.

Međutim snimci njenih poslednjih trenutaka izazivaju jezu. Ruskinja je pokušala da stupi u kontakt sa kontrolom leta na zemlji, međutim, odgovor nije dobila.

 


 

"Slušajte, slušajte! Pričajte sa mnom! Ovde je vruće, vruće mi je!", govorila je žena. U jednom trenutku ona pita da li je to opasno, međutim, odgovora nije bilo.  "Veoma je vruće, 32, 41...! Vidim plamen, da, veliki plamen! Srušiću se! Vrelo je!" uzvikivala je žena.

U tom trenutku snimak se prekida i ne čuje se više ništa. Čini se da povratak nije dobro funkcionirao. Raketa je gorela, a sa njom je i žena, izgorela živa. Tri dana kasnije, 26. maja 1961. godine, Sovjeti su objavili da se svemirska letelica vratila na Zemlju.

Raketa je u potpunosti izgorela, a ženino telo nije pronađeno. O tome se nikada nije pričalo. Do danas ruska vlada poriče da se to ikada dogodilo. Priča se kako Rusi čuvaju snimke brojnih izgubljenih astronauta tokom godina. Kao i u slučaju ove žene, oni i dalje negiraju da su ti ljudi ikada bili u svemiru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
XXL

pre 5 godina

Na žalost žrtvama napretka se treba ponositi ali tada je bilo jedno drugo vreme kada se to smatralo sramotom. Rusi bi trebalo da odaju počast svojim požrtvovanim građanima kako bi i Oni počivali u miru. Ovako će duh tih kosmonauta da luta kosmosom ...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17