• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

01.03.2019

09:26 >> 09:43

(VIDEO) PENTAGON U ŠOKU! VREMEŠNI MIG-21 OBORIO PONOS AMERIČKE AVIJACIJE F-16: Nije sve u tehnici, ima nešto i do pilota...

Vesti

(VIDEO) PENTAGON U ŠOKU! VREMEŠNI MIG-21 OBORIO PONOS AMERIČKE AVIJACIJE F-16: Nije sve u tehnici, ima nešto i do pilota...

Podeli vest

Indija tvrdi da je njen MiG-21 oborio mnogo napredniji lovac F-16 pakistanskog vazduhoplovstva. Ova vest samo na prvi pogled deluje neobično, ali vojni stručnjaci kažu za RT da indijsko vazduhoplovstvo ima mnoge skrivene adute

Do obaranja aviona došlo je na vrhuncu tenzija između dve zemlje do kog je došlo protekle nedelje. 

Iako su vesti iz pograničnog Kašmira ovih dana bile pune nedoslednosti i dezinformacija, to ne znači da MiG-21 nije mogao da obori F-16, iako je reč o avionima potpuno različitih generacija, kaže Mihail Hodarenok, vojni ekspert i penzionisani pukovnik koji je ranije radio za rusku vojsku.

MiG-21 je u sovjetsku vojsku uveden davne 1959. godine, dok je F-16 supersonični lovac četvrte generacije, koji je u oružane snage SAD uveden gotovo dve decenije kasnije.

Očigledno je da F-16 ima neuporedivo naprednije karakteristike, uključujući borbeni opseg od 547 km, u poređenju sa 370 km u slučaju MiG-a 21. 

Međutim, Hodarenok objašnjava da je MiG-21-93, koji je koristila indijska vojska, prilično modernizovana verzija letelice.

- Njegov radarski sistem mu omogućava da neprijateljsku letelicu prati sa udaljenosti od 57 kilometara spreda i 30 kilometara otpozadi. Može da prati osam meta istovremeno, sa brzim sistemom potrage i automatskog uočavanja meta u bliskoj borbi, uključujući i upotrebu vođenih raketa i topova - kaže ruski stručnjak.

MiG-21 ima rakete R-77 srednjeg dometa (110 km), koje mogu da dosegnu brzinu od 4.250 kilometara na čas, sa bojevom glavom od 22 kilograma.

(VIDEO) BITKA NA NEBU IZMEĐU INDIJE I PAKISTANA: U obračunu učestvovala 32 aviona, oboren MiG 21, INDIJSKI SUHOJI SRUŠILI F-16, PAKISTAN DEMANTUJE!

- To sve znači da je MiG-21-93 mogao lako da obori avion kao što je F-16. Osim toga, najbolji avion je uvek onaj koji ima najboljeg pilota. Ostalo su sitnice - rekao je Hodarenok za RT.

Pogledajte i poređenje Indijskog i pakistanskog vazduhoplovstva!!!

(VIDEO) RUSIMA PUK'O FILM: Ameri ne pretite nam strašnim F-35, POSLAĆEMO SU-57 - PRIZEMLJIĆEMO GA ODMAH!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
hag

pre 5 godina

Pakistan oborio dva indijska aviona.Jedan pao na indijski teritorij a drugi na pakistanski.Pakistanci prikazali i djelove srušenog aviona i zarobljenog pilota.Indija nije pokazala ništa....ni navodni uništeni pakistanski avion niti pilota. Opet lažete narod???!!! :) mig 21 je kanta za nabijanje u odnosu na f16.....tako da se vrlo lako može zaključiti šta je srbija skupo platila bratskoj rusiji :))) he he he

hag

pre 5 godina

Apsolutno ne!!! Samo razmišljam vlastitom glavom i slušam i gledam vijesti iz cijelog svijeta. Ne čitam samo informer i ostale vučićeve medije koji su od tebe i ostalih poput tebe napravili lobotomizirane debile ;)

TT

pre 5 godina

Srbija nije dobila Mig-21, vec Mig-29 ... Mig-21 koristi Hrvatska ako se ne varam?

hag

pre 5 godina

U pravu si. Ako pogledaš usporedbu,na vojnim portalima,21 i 29,vidjet ces da suštinska razlika postoji samo u godini proizvodnje.

yastreb

pre 5 godina

Da si malo pažljivije pratio znao bi da je Pakistanski avion pao na teritoriju Pakistana, tako da ne razumem kako si ti to mislio da Indija pokaže slike tog aviona i pilota?

Branko

pre 5 godina

Auu, dobro sto Hrvati nisu bacili pare na F 16 pa njih sa prackom mozes skinuti!!!@????

pepa prasac

pre 5 godina

davno je receno da boj ne dobija svijetlo oruzje vec boj dobija srce u junaka..

Marcco

pre 5 godina

General Dynamics, proizvođač F-16, je pripretio sudskom tužbom protiv Indije ako ne povuće izjavu o oborenom F-16.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17