• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

02.03.2019

09:32

ŠOKANTAN ZLOČIN! DEČAK (12) SILOVAO SESTRU (6) ZBOG KOMPJUTERSKE IGRICE!

Vesti

ŠOKANTAN ZLOČIN! DEČAK (12) SILOVAO SESTRU (6) ZBOG KOMPJUTERSKE IGRICE!

Podeli vest

Dečak je tri puta silovao sestricu jer je hteo da vidi kako u stvarnosti izgleda seksualno napastvovanje, koje je video igrajući igricu "Grand teft auto". Osuđen na godinu dana popravnog doma

Britanski dečak (12) iz Svindona na jugozapadu Engleske tri puta je brutalno silovao rođenu sestru staru samo šest godina jer je hteo da proveri kako u stvarnosti izgleda seksualno napastvovanje, koje je video u igrici "Grand teft auto" (GTA). Osuđen je u petak na godinu dana popravnog doma i upisan je u registar seksualnih prestupnika.

Sad je shvatio

Kad bih ponovo dobio priliku da silujem, zaustavio bih se odmah. Shvatio sam da je to mnogo loše
Dečak

Prema navodima tužioca Rasela Pinea, zločin se desio u periodu oko katoličkog Božića 25. decembra 2018. Priča je, međutim, tek sad dospela u javnost, nakon što je maloletnik osuđen po tri tačke optužnice za silovanje i jedne za podstrekivanje na seks.

- Svaki put pre nego što je silovao sestru dečak je igrao GTA, igricu poznatu po nasilju. Silovao je devojčicu u trenutku dok su roditelji spavali, a sve je gledao mlađi brat. Priznao nam je da je hteo da proveri kako bi uživo izgledalo silovanje, koje je video u igrici - kazao je Pine.

O čemu se radi u igrici GTA

Foto: printscreen

- "Grand teft auto" (GTA) kompjuterska je igrica koja je nastala 1997.
- Osmislila ju je škotska kompanija "DMA design" i do sada je imala 15 različitih izdanja
- Igrica omogućava igraču da se oproba kao kriminalac. Da bi osvajao poene, mora da ispunjava razne zadatke, kao što su pljačke banaka, ubistva, krađa automobila i druge zločine. Silovanje nije ponuđeno kao posebna opcija, ali je dozvoljeno tokom misije. Igrač može da bira između tri grada sa izmišljenim imenima koja su kreirana po uzoru na Njujork, Majami i San Francisko
- Igrica je četvrta najprodavanija svih vremena sa 250 miliona prodatih primeraka godišnje

Tužilac je dodao da je zločin otkriven početkom januara, kad je njegova sestra rekla drugarici u predškolskom da ju je brat dirao po genitalijama i silovao. Ta drugarica je to ispričala njihovoj vaspitačici, koja je obavestila policiju i socijalnu službu.

- Vaspitačica je kazala da je devojčica nakon zlostavljanja koje je preživela odjednom postala ćutljiva i povučena. Međutim, laknulo joj je kad je sve ispričala - naglasio je tužilac.

Dečak je prvobitno u razgovoru sa policajcima negirao da je zlostavljao sestru, ali je ubrzo priznao da ju je tri puta silovao. Socijalne službe su ga zato odvojile od mlađe sestre i brata, a suđenje mu je počelo početkom februara u sudu za maloletnike u Svindonu. Kad ga je sudija pitao šta bi radio kad bi opet dobio priliku da siluje, on je odgovorio da to nikad ne bi ponovio.

- Zaustavio bih se odmah. Shvatio sam da je to mnogo loše - rekao je dečak.

Njegov branilac Gordon Hotson naveo je da dečak sarađuje sa psiholozima.

- Za sada dečak nema kontakt sa sestrom i bratom, iako su oni izrazili želju da ga vide - kazao je Hotson.

Dečakova majka je očajna zbog svega, ali se nada da će se njen sin posle odsluženja kazne vratiti u porodicu.

- Nadam se da ćemo opet biti zajedno. Moja ćerka je bila tužna jer se osećala kao da je ona kriva za to što joj se desilo, al je sada dobro. Ona je snažna devojčica i baš smo ponosni na nju - kazala je majka.

(VIDEO) DEČAK (14) SE OBESIO U ŠUPI! Meštani tvrde da je prva žrtva SMRTONOSNE IGRICE "PLAVI KIT"!

 


 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
aha

pre 5 godina

i koji je smisao i korist da decak bude u popravnom domu??? samo se povecava sansa da postane krimos jednog dana

Biljana

pre 5 godina

Roditelje treba u zatvor, jer ga nisu zastitili od izlozenosti takvom materijalu. Ili prodavce te pogani. Ili proizvodjace. Svakako mislim da je decak najmanje zasluzio da se povlaci po institucijama.

Jox

pre 5 godina

Tu igricu može da kupi samo punoletna osoba, zabranjena je za decu ispod 18 godina.

Samosvsna građanska

pre 5 godina

Ne razumem zašto će posle odsluženja kazne biti vraćen u svoju porodicu, kad će tamo biti zajedno sa sestrom koju je silovao i koju će svojim stalnim prisustvom u porodici svoju sestru i ostale članove porodice stalno podsećati šta je učinio i na taj način će kod članova porodice a naročito kod sestre, stalno izazivati sećanje na silovanje i tako sprečavati da taj strašan događaj bude bar povremeno zaboravljen.

zeljo

pre 5 godina

Ni u jednom delu GTA ne postoji mogucnost silovanja, dosta mi je vise svaljivanja krivice na igre umesto na lose roditelje!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija