• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Agencije

03.03.2019

18:59

AMERIKANCI SKOVALI ZAVERU SA GVAIDOM! Konfiskovane MILIJARDE od naftne imovine, dok se na ulicama sprema RAT - SVI PROTIV SVIH!

Vesti

AMERIKANCI SKOVALI ZAVERU SA GVAIDOM! Konfiskovane MILIJARDE od naftne imovine, dok se na ulicama sprema RAT - SVI PROTIV SVIH!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države žele da formiraju koaliciju za promenu vlade u Venecueli - izjavio je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton

- Pokušavamo da dobijemo podršku za mirnu smenu vlasti sa (predsednika Venecuele) Nikolasa Madura na (predsednika parlamenta) Huana Gvaida, koga priznajemo za privremenog predsednika… Želeo bih da vidim što je moguće širu koaliciju kako bismo smenili (Madura) i smenili ceo korumpirani režim. To i pokušavamo da uradimo - rekao je Bolton u intervjuu za Si-En-En. 

 

 

U Venecueli su 21. januara počeli masovni protesti protiv aktuelnog predsednika Venecuele Nikolasa Madura. Predsednik Parlamenta Venecuele Huan Gvaido se 23. januara proglasio za privremenog šefa države.

Maduro je Gvaida nazvao „marionetom Sjedinjenih Američkih Država“ i optužio SAD da pokušava da organizuje puč u Venecueli. 

SAD su konfiskovale milijarde dolara vrednu naftnu imovinu zemlje i zapretile vojnom intervencijom protiv vlade aktuelnog predsednika. Maduro je optužio Gvaida za zaveru sa Sjedinjenim Američkim Državama u cilju svrgavanja legitimne vlade, uključujući i isporuku takozvane humanitarne pomoći kao plana za opravdavanje američke vojne intervencije.  

Lidera Venecuele Nikolasa Madura kao legitimnog predsednika podržavaju Rusija, Kina i niz drugih zemalja.

Gvaido pozvao narod na opšte demonstracije

Lider venecuelanske opozicije Huan Gvaido pozvao je narod Venecuele sutra na opšte demonstracije, što se poklapa sa njegovim povratkom u zemlju.

On je na svom Tviteru objavio da bi građani trebalo da se okupe u 11 sati po lokalnom vremenu, prenosi AP.

Gvaido je napisao i da bi građani Venecuele trebalo da prate njegova zvanična obaveštenja u kojima će objavljivati detalje o sastancima sa pristalicama.

On je u subotu boravio u Ekvadoru, u sklopu ture po Južnoj Americi, kojom se nastoji da se poveća pritisak na predsednika venecuele Nikolasa Madura da podnese ostavku.

Gvaido tvrdi da Maduro mora da podnese ostavku kako bi se Venecuela oporavila od političke i humanitarne krize u kojoj se nalazi, dok je, sa druge strane, Maduro rekao da je Gvaido deo zavere, protiv njegove vlade.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čarapan

pre 5 godina

Eto tako radi SAD demokratija zaplene međunarodno priznatoj zemlji novac čiji su vlasnici građani te zemlje pa ih huškaju jedni na druge.A novacem finansiraju onog ko im odgovara .Jugoslavija Libija Sirija Irak..........Venecuela i svi koji se ne sviđaju SAD demokratiji.

slađa

pre 5 godina

Građani Venecuele ne treba da izlaze na proteste. To je jedini način da izbegnu krvoproliće i stradanje zbog igara velikih sila.

Sara

pre 5 godina

Sve smo to videli i prošli. Dokle će se isti model pljačke primenjivati uz priču o demokratiji? Krajnje licemerje!

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija