• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.03.2019

15:18

KAŠOGIJA RASKOMADALI, PA PEKLI U PEĆI TRI DANA, A ONDA TU PRŽILI MESO DA SAKRIJU TRAGOVE! Najnovija STRAVIČNA saopštenja!

Vesti

KAŠOGIJA RASKOMADALI, PA PEKLI U PEĆI TRI DANA, A ONDA TU PRŽILI MESO DA SAKRIJU TRAGOVE! Najnovija STRAVIČNA saopštenja!

Podeli vest

Telo ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija je, nakon komadanja, spaljeno u velikoj peći koja se nalazi u saudijskom konzulatu u Istanbulu. Ove pretpostavke emitovane su na televiziji Al Džazira Arabik

Turske vlasti, kako piše Al Džazira, već su ranije sumnjale na peć koja se nalazi u dvorištu. Osim toga, sumnjali su da su vreće u kojima se nalaze ostaci ubijenog novinara u jednom trenutku premeštene iz konzulata u stan konzula koji se nalazi nekoliko stotina metara dalje.

STRAVIČNA VERZIJA UBISTVA NOVINARA: Kašogijevo telo RASTOPLJENO U KISELINI, pa prosuto u kanalizaciju!

Al Džazira je razgovarala s radnikom koji je izradio peć u dvorištu. On im je kazao kako je sve rađeno prema specifikacijama saudijskog konzula. Peć je, ispričao je, trebalo da bude duboka, te je morala biti napravljena da izdrži temperature iznad 1.000 stepeni Celzijusa. To je dovoljno da se rastopi metal.

Nakon što je kremiran novinar, u peći se peklo meso kako bi se prikrili tragovi, piše Al Džazira.

Telo novinara je gorelo tri dana, rekao im je izvor blizak istrazi. U dokumentarcu su učestvovali brojni političari, zaposleni u bezbednosnim službama, kao i prijatelji novinara.

Džamal Kašogi, kritičar saudijskog režima i povremeni dopisnik Vašington posta, ušao je početkom oktobra prošle godine u saudijski konzulat u Istanbulu kako bi zatražio papire za venčanje s turskom verenicom koja ga je čekala ispred. Iz konzulata nikada nije izašao.

Saudijska Arabija ispočetka je negirala da imaju ikakve veze s nestankom novinara te da je on živ napustio konzulat. Ipak, naknadno se uspostavilo da je ubijen, a svi dokazi upućivali su prema vrhu vlasti Saudijske Arabije. Ostaci novinara još uvek nisu nađeni.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija