• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/index.hr

10.03.2019

17:52

(VIDEO) IDENTIFIKOVANI RUSKI DRŽAVLJANI! U padu aviona POGINULI ŽENA I DETE poznatog političara! Šef kompanije pronađen MRTAV!

Vesti

(VIDEO) IDENTIFIKOVANI RUSKI DRŽAVLJANI! U padu aviona POGINULI ŽENA I DETE poznatog političara! Šef kompanije pronađen MRTAV!

Podeli vest

Jutros se nakon poletanja iz Adis Abebe srušio Boing etiopskog avioprevoznika Etiopija Erlajnsa

Avion na letu ET 302 između Adis Abebe i glavnog grada Kenije Najrobija srušio se u 8.44 sati po lokalnom vremenu. Uzrok nesreće Boinga 737 još nije poznat.

Poginulo je 149 putnika i osam članova posade. Putnici su, kako je ranije kazao gportparol kompanije, bili državljani iz više od 30 zemalja.

Foto: AP PHOTO

Među putnicima bila su 32 državljanina Kenije, devet iz Etiopije, po osam iz Italije, Kine i Sjedinjenih Država, sedmoro iz Velike Britanije i Francuske, šest Egipćana, pet državljana Holandije, po četiri iz Indije i Slovačke, po tri iz Austrije, Švedske i Rusije te po dva državljanina iz Maroka, Španije, Poljske i Izraela.

Foto: AP PHOTO

Na letu su bili i po jedan državljanin Belgije, Indonezije, Somalije, Norveške, Srbije, Toga, Mozambika, Ruande, Sudana, Ugande i Jemena.

Foto: AP PHOTO

Četvoro putnika imalo je pasoše Ujedinjenih naroda i njihova državljanstva još ne mogu biti jasno potvrđena.

Foto: AP PHOTO

Još nisu poznati tačni razlozi pada aviona, ali identifikovane su prve žrtve.

Tako je Anton Hrnko, slovački zastupnik i potpredsednik Slovačke nacionalne stranke, na svom Fejsbuku objavio kako su među poginulim Slovacima bili njegova žena i dvoje dece.

Poginuo je i Džonatan Siks, šef kompanije Tamarind Group. Reč je o kompaniji koja poseduje lanac restorana širom Afrike.

Imenovani su i ruski državljani koji su poginuli u padu. To su Ekaterina Poljakova, Aleksander Poljakov i Sergej Vjalikov.

Kompanija je objavila kako je avionom upravljao iskusan pilot. Glavni kapetan Jared Getačev iza sebe je imao preko 8.000 sati leta. Njegov kopilot bio je Ahmed Nur Mohamod Nur. On je iza sebe imao 200 sati leta.

AVIO KOMPANIJA OTKRILA DETALJE: Pilot Boinga 737 pre pada prijavio teškoće!

 

SRBIN POGINUO U AVIONSKOJ NESREĆI U ETIOPIJI! Među stradalim putnicima u Africi državljanin Srbije




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boris

pre 5 godina

Nesto ima, kada je avio veoma brzo nakon uzletanja pao.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija