• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: iz.ru/politros.com

12.03.2019

20:02

NOĆNA MORA AMERIČKIH HAKERA! Ruska vojska pravi svoj internet, sankcije i sajber napadi Zapada biće POTPUNO UZALUDNI!

Vesti

NOĆNA MORA AMERIČKIH HAKERA! Ruska vojska pravi svoj internet, sankcije i sajber napadi Zapada biće POTPUNO UZALUDNI!

Podeli vest

Vojska Ruske Federacije krenula je u stvaranje "suverenog" interneta, a sve u jeku najava da bi sledeće sankcije Zapada mogle da idu i na isključivanje interneta Rusiji!

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je nedavno da postoji teoretska opasnost od toga da Rusija bude isključena s interneta, zbog čega je neophodno stvoriti nezavisne digitalne segmente, dok ruski eksperti istovremeno upozoravaju da bi to nanelo ogromnu štetu i gubitke svima, a ne samo Rusiji.

Zato ruska vojska uveliko pravi svoj, za svaki hakerski napad zatvoren i naoboriv digitalni sistem. Protok informacija pratiće posebne vladine strukture, a zatvoreni digitalni sistem za razmenu informacija već je dobio ime - Multiservisna transportna komunikaciona mreža (MTCC).

- Prva faza izrade biće završena do kraja 2019. godine i biće potpuno spremna za dve godine - izjavili su iz Ministarstva odbrane za Izvestiju. MTCC će imati sopstveni pretraživač, a za samostalno funkcionisanje vojska će položiti optički kabl kroz Arktik.

Paralelno sa zaštićenim ruskim segmentom svetske mreže (Vorld Vide Veb - WWW), projekat za koji se sada raspravlja, ITCC treba da obezbedi elektronsku bezbednost zemlje, kažu stručnjaci za sajber bezbednost.

Rusija ima sopstvene pretraživače za internet, društvene mreže za oglašavanje, tako da ne zavisi previše od globalnog interneta. U isto vreme, sajber napad SAD na Venecuelu i udar na njenu elektromrežu, najpre preko digitalnosg sistema najvećih elektrana, pokazao je svu ranjivost zemalja koje nemaju zaštićen sajber prostor.

(VIDEO) TRAMP U 3 KORAKA ISKLJUČIO STRUJU CELOJ VENECUELI! Maduro direktno optužio predsednika SAD za nezapamćenu sabotažu elektromreže!

EVO KAKO PUTIN PLANIRA DA ZAŠTITI INTERNET U RUSIJI! Ko se bude oglušio o nove zakone ČEKA GA ZATVOR!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija