• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

15.03.2019

08:41 >> 08:42

(FOTO/VIDEO) OVO JE TERORISTA KOJI JE NAPRAVIO MASAKR U DŽAMIJI! Za krvavi pir se spremao uz pesmu o RADOVANU KARADŽIĆU?!

Vesti

(FOTO/VIDEO) OVO JE TERORISTA KOJI JE NAPRAVIO MASAKR U DŽAMIJI! Za krvavi pir se spremao uz pesmu o RADOVANU KARADŽIĆU?!

Podeli vest

Jedan od napadača koji je na Novom Zelandu u džamiji ubio 40 vernika, a 20 ranio, zove se Brenton Tarant, a na društvenim mrežama pojavile su se fotografije njegovog spremanja i opreme za teroristički napad

Na puškama i municiji su ispisane različite reči, a neke su i na ćirilici.

Mnogo reči je nepovezano i nasumično ispisano, a neke od njih su "Bajo Pivljanin, bitka..".

Foto: Tanjug/AP

Na Jutjubu je osvanuo snimak iz kola napadača pre nego što je izvršio masakr.

Dok se spremao za ulazak u džamiju, muškarac koji je krvnički ubijao vernike, slušao je četničku pesmu "Od Bihaća do Petrovca sela".

Autentičnost ovog snimka za sada nije zvanično potrđena.

 

 

Zanimljivo je i to da upravo ovu pesmu u kojoj se pominje Radovan Karadžić, napadač peva samo pet dana pre izricanja drugostepene presude njemu.

 

 

On je osim "pripremnog dela", putujući u kolima, snimio i sam čin terorističkog napada. Na tom snimku se vidi kako on sa dugom cevi ulazi u džamije i počinje paljbu po vernicima koji puze, vrište i pokušavaju da pobegnu.

 

 

(JEZIVI VIDEO) UBICA UŽIVO PRENOSIO POKOLJ! Stravičan snimak terorističkog napada na Novom Zelandu: VERNICI PUZE PO PODU I VRIŠTE, A ON NE STAJE SA RAFALIMA!

Prema rečima zvaničnika, ovo je "najmračniji dan ikada na Novom Zelandu".

Četvoro napadača je uhapšeno, od toga tri muškarca i jedna žena.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sindi

pre 5 godina

Stravican je svaki terorizam.Inspiratori nekim su Čak I velesile,koje streme liderstvu u svetu.Zao mi je Što su heroji Kao Karadzic,Bajo Pivljanin...inspiratori ovakvim monstrumima.Ovo je I stravicna poruka da jedan terorizam inspirise Drugi.

Saša

pre 5 godina

Da je Karadžić heroj ne bi ovaj monstrum bio inspirisan sa njim

Pedro

pre 5 godina

Nemoj da si naivan. Karadžić je branio svoj narod i radio je to onako kako je najbolje umeo. Da li je heroj to će istorija pokazati. To što ga je ovaj cenio ne umanjuje ugled Karadžića. Manite me više te zapadnjačke demagogije...

Vera

pre 5 godina

Eto opet Srba na stubu srama? Pa sada će svi svetski mediji da pišu o srpskom genocidu nad muslimanima i katolicima 90ih?

Haško

pre 5 godina

Eto čisto slučajno je za par dana konačna presuda Karadžiću i eto čisto slučajno većina srpskih medija piše da je dokazao kako nije kriv i da će ga pustiti na slobodu a ne osuditi na doživotnu robiju jer neko ko može ovako nekoga da nauči i natera na ovo zlo i zaslužuje samo doživotnu robiju pošto nema smrtne kazne da bude primer? Dobrio da li neko zna jesu li otkrili koje je nacionalnosti a i da nije Srbin možda se i pakuje Srbima i zbog konačnih presuda u Hagu, Karadžiću i Mladiću i zato jer je Rusija počela zahtevati da se kazne svi koji su bombardovali Srbiju i eto on baš pustio da cepaju četničke pesme i Srbi su mu primer i uzor...?

1999

pre 5 godina

Nije mi jasno sto se englezi,amerikanci ,novozelandjani uhvatise samo cirilice,srbski junaka i krajiske pesme,pa na snimku se jasno cuje engleski mars za borbu,cujemo i neku islamsku muziku,cujemo rock,n,roll...Meni je ovo sumnjivo,veoma sumnjivo,deluje kao da je instruiran od strane zapadnjaka,da se kako ,tako nekao srbi otuze,ili mozda je kampanj engleza u u UN nastavljena protiv Srba,ili zbog ovih pregovora,ili zbog ulasaka u interpol,vrlo vrlo sumnjivo.A sto se tice njega ko god da ga je insrtruirao ,zajedno ih treba poniziti.Nijedan od navedenih Srbskih junaka nikad ne bi ni pozvao ni podigo oruzje na bespomocne i nenaoruzane.

mzzzz

pre 5 godina

Muzika je namestena i ubacena naknadno.To on nije slusao a evo i dokaza https://youtu.be/zB6s5jPHfcQ?t=396, obratite paznju na momenat kada ulazi u objekat, muzika se i dalje cuje iz kola iako se dosta vec udaljio od istih.Klasicna namestaljka.

poskok

pre 5 godina

Da tacno se vidi kako je ispisano Milos obilic,ali druge istoriske bitke Wien 1689 battle Acre itd zato ne lupetajte da Srbi imaju nesto sa ovu kratko jasno budaletinu a to vazi za novine isto ne palite previse

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija