• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com

19.03.2019

17:40

ŠOK NA BERZAMA! Ovaj metal pretekao je zlato i platinu, GLAVNI KRIVAC - RUSIJA!

Vesti

ŠOK NA BERZAMA! Ovaj metal pretekao je zlato i platinu, GLAVNI KRIVAC - RUSIJA!

Podeli vest

Plemeniti metal paladijum dostigao je rekordnu vrednost od čak 1.600 dolara za uncu, čime je prešišao i zlato i platinu, prenose mediji

Ocenjuje se da je ovaj nagli rast vrednosti paladijuma iniciran nedavnom najavom Ministarstva trgovine Rusije, da bi izvoz ovog metala mogao uskoro biti ograničen.

Naime, rusko Ministarstvo trgovine i industrije prošle nedelje je saopštilo da c"e predložena zabrana izvoza određenih plemenitih metala trajati od 1. maja do 31.oktobra, iako nije precizirano o kojim metalima može biti reči.

(VIDEO) CILJAJU RUSIJU! STOTINE AMERIČKIH VOJNIKA KRENULO KA EVROPI! Vašington će u Poljskoj testirati novu vojnu strategiju direktno uperenu protiv Moskve!

Treba imati u vidu da je Rusija, uz Južnu Afriku, glavni proizvođač paladijuma, koji se uglavnom koristi u katalizatorima za benzinske motore. 

Potražnja za ovim metalom naglo je porasla nakon skandala sa dizel motorima, koji je potresao svet 2015. godine, budući da je od tog trenutka prodaja automobila sa benzinskim motorima drastično porasla.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija