• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

26.03.2019

18:33

BRATSKA PODRŠKA JASNA! PORUKA PREDSEDNIKA RUSKE FEDERACIJE! Putin: NATO, odbij od Srbije!

Vesti

BRATSKA PODRŠKA JASNA! PORUKA PREDSEDNIKA RUSKE FEDERACIJE! Putin: NATO, odbij od Srbije!

Podeli vest

Prošlo je vreme kada su Amerikanci radili po svetu šta i kako hoće. Mi sada možemo da zaštitimo i Srbiju i sve ostale prijatelje i partnere u svetu

Ruski lider Vladimir Vladimirovič Putin poručio je juče NATO paktu i zapadnim moćnicima da se agresija na Srbiju nikada više neće i ne može ponoviti!

Putin naglašava da je nepovratno prošlo vreme kada su Amerikanci radili po svetu šta i kako hoće, otvoreno kršeći sve međunarodne propise i zakone. Moskva je sada, naglašava šef ruske države, dovoljno jaka da zaštiti i Srbiju i sve svoje prijatelje i partnere u svetu.

Došlo novo doba

Predsednik Putin kaže da su definitivno propali pokušaji uspostavljanja unipolarnog sveta i da se ravnoteža u međunarodnim odnosima polako vraća.

Foto: Informer

Ameri nisu više moćni

Mnogi sada radije pribegavaju poštovanju međunarodnog prava jer se ravnoteža u svetu uspostavlja
Vladimir Putin

- Najbolji primer delovanja samo jednog centra moći jeste bombardovanje nekadašnje Jugoslavije, odnosno Srbije. Zapad je često ostajao gluv na stav Moskve o pokretanju vojnih sukoba, a primer toga je nezakonito bombardovanje SRJ od strane NATO 1999. godine i vojnih operacija Severnoatlantske alijanse u BiH 1995. godine. Zašto su to oni radili? Odgovor je veoma jednostavan: Zapad sluša samo snažne glasove - rekao je Putin, a prenosi televizija NTV. Prema njegovim rečima, sada živimo u drugačijem dobu.

- Rusija je uvek insistirala na tome da uporedo s odbranom svojih interesa moramo da poštujemo i interese drugih, naših prijatelja i partnera u svetu. Tako ćemo graditi dobre odnose sa kolegama. I mislim da nikome više nije tajna da mnogi naši partneri sada radije pribegavaju poštovanju međunarodnog prava jer se ravnoteža u svetu uspostavlja - poručio je Putin.

A ŠTA ĆEMO SA 2.500 UBIJENIH CIVILA? Stoltenberg: Akcija NATO bila opravdana, ali nije bila uperena protiv naroda!

 

Dodik: Ne praštam, rat nije rešio Kosovo

Foto: printscreen

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da je NATO 1999. godine načinio stravičan zločin agresije prema Srbiji, a pre toga i prema RS.
- To je bilo nepravedno, nepošteno i ne mogu da oprostim. Šteta koju su naneli je ogromna, civilizacijska, a nisu smatrali da treba da se izvine. Nisam od onih koji će im to ikad oprostiti i neću biti spreman da pređem preko toga - ističe Dodik.

Komentarišući ove navode, ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da životi koji su izgubljeni tokom NATO bombardovanja nisu bili greška, već zločinačka namera.

Agresija bila kršenje svih zakona

Rusija nikada nije zaboravila NATO agresiju protiv Srbije, koju je doživela ne samo kao poniženje već i kao svesno gaženje međunarodnog prava
Aleksandar Pavić, politikolog

- Radilo se planski i sa namerom da se istrebi čitav jedan narod. Međutim, kada danas žale zbog civilnih žrtava, pitamo se šta je sa našim vojnicima i policajcima? Za njima ne treba da žalite? Zašto za njima ne žalite kada znate da su, na primer, u bombardovanju bolnice 'Dragiša Mišović' stradali i civili i gardisti? Nijedna kasarna u samostalnoj i suverenoj zemlji nije legitimna meta! NATO je napao Srbiju bez odluke SB UN, agresija nije bila nikakav rat, već je tim zločinom NATO pokušao da opravda svoje postojanje - naglašava Vulin.

Politikolog Aleksandar Pavić ocenjuje da je Putin ne samo srećom već i sopstvenom politikom došao u poziciju da ovo javno kaže.

Snažan saveznik

- Rusija nikada nije zaboravila NATO agresiju protiv Srbije, koju je doživela ne samo kao poniženje već i kao svesno gaženje međunarodnog prava. Sada je opet dovoljno jaka da štiti ne samo sebe i samo svoje saveznike, već i da postane sve ozbiljniji faktor odbrane od agresija širom sveta, kao na primer u Siriji, a sada i Venecueli. Rusija je u mogućnosti da zaštiti i interese Srbije ako joj se Beograd bude obratio za pomoć - podvlači Pavić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija