• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Agencije

07.04.2019

15:32

(VIDEO) PUTINOV GENERAL UDARIO S NEBA! Počela vazdušna ofanziva na Tripoli! Vojska prozapadne libijske vlade najavljuje PROTIVNAPAD!

Vesti

(VIDEO) PUTINOV GENERAL UDARIO S NEBA! Počela vazdušna ofanziva na Tripoli! Vojska prozapadne libijske vlade najavljuje PROTIVNAPAD!

Podeli vest

Libijska nacionalna armija pod rukovodstvom generala Halifa Haftara, koji ima podršku ruskog predsednika Vladimira Putina, počela je danas vazdušni deo vojne operacije iznad Tripolija

- Avijacija Libijske narodne armije počela je jutros vazdušni deo operacije u vazdušnom prostoru iznad Tripolija. Napad je izveden na pozicije naoružanih grupa i njihove vojne tehnike u Tripoliju - saopštio je Sputnjiku izvor u libijskoj vojsci.

Lokalni izvori su potvrdili da na nebu iznad Tripolija intenzivno lete vojni avioni koji dolaze iz grada Vari el Rabi, koji kontroliše vojska Halife Haftara. Ranije je već saopšteno da je borbena avijacija Vlade nacionalnog jedinstva bombardovala pozicije Libijske nacionalne vojske u području starog aerodroma.

FRAKCIJE U AFRIČKOJ ZEMLJI U HAOSU BORE SE ZA PREVLAST! Putinov čovek osvaja Tripoli!

Snage međunarodno priznate libijske vlade saopštile su da će pokrenuti kontra-ofanzivu. Navodi se da će kontra-ofanziva biti pokrenuta kako bi "očistile sve gradove" od "nezakonitih" snaga komandanta samoproglašene libijske nacionalne vojske Halife Haftara.

Operacija nazvana "Vulkan gneva" omogućiće "čišćenje svih gradova od agresora i nezakonitih snaga", izjavio je portparol oružanih snaga Muhamed Gnunu.

(VIDEO) LIBIJA U HAOSU! BESNI BITKA ZA TRIPOLI, u sukobina 20 MRTVIH!

U međuvremenu, američki kontingent koji se nalazio u Libiji, prebačen je iz ove države. 

U četvrtak je komandant Libijske nacionalne armije general Halif Haftar naredio svojim snagama da počnu ofanzivu na Tripoli kako bi se taj grad "oslobodio od terorista". Mediji su saopštili da su jedinice Libijske armije preuzele kontrolu nad gradovima Garjanom i Surmanom, južno od glavnog grada Libije.

Foto: Rojters

General Halifa Haftar

 

(FOTO/VIDEO) AMERIKANCI BEŽE IZ LIBIJSKOG HAOSA! SAD POVUKLE AVIONE zbog žestokih oružanih sukoba zaraćenih frakcija!

Sa druge strane, premijer vlade nacionalnog jedinstva u Tripoliju Fajez Saradž naredio je da se ukoliko bude potrebno upotrebi sila nakon saopštenja da je Libijska nacionalna armija uspostavila kontrolu nad gradovima južno i zapadno od Tripolija.

U Libiji haos vlada posle smene i ubistva dugogodišnjeg lidera Moamera el Gadafija, 2011. godine. Tom zemljom vladaju dve vlade. Jedna je međunarodno priznata u Tripoliju, koju predvodi Fajez al Saradž. Druga je u Bengaziju i nju predvodi komandant samoproglašene libijske nacionalne vojske Halifa Haftar, koju čine oficiri i vojnici koji su napustili redovnu libijsku vojsku za vreme Gadafija.

General Haftar je inače napustio vojsku još u Gadafijevo vreme '80-ih godina i proveo skoro 20 godina u SAD. Kasnije se približio Rusiji. Vratio se u Libiju 2011. godine i predvodio oružanu pobunu protiv Gadafija, što je dovelo do njegovog svrgavanja i ubistva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 5 godina

Najbolji deo ove vesti mi je ... "U međuvremenu, američki kontingent koji se nalazio u Libiji, prebačen je iz ove države"...

nesa

pre 5 godina

od kako skinuse el gadafije u libiji se nezna ko koga ............................

yastreb

pre 5 godina

A Gadafi vam nije valjao? Eto vam vaši Ameri, doneli vam demokratiju - uživajte!

arsa

pre 5 godina

Na isti nacin treba i Srbija da resi pitanje Kosova.Isto bi bilo.Ameri i NATO prvi bi napustili Kosovo a za njima i siptari koji su okrvarili ruke.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17