• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok.rs

11.04.2019

09:10

(VIDEO) UKRAJINA GURA RUSIJU U RAT SA NATO! MOSKVA poslala ozbiljno UPOZORENJE KIJEVU zbog provokacija u Crnom moru!

Vesti

(VIDEO) UKRAJINA GURA RUSIJU U RAT SA NATO! MOSKVA poslala ozbiljno UPOZORENJE KIJEVU zbog provokacija u Crnom moru!

Podeli vest

Podrška NATO-a ohrabruje nesmotrenost Ukrajine u odnosima s Rusijom. Ali takva provokacija mogla bi dovesti do rata u kojem bi se mogao uključiti i sam NATO pod vođstvom SAD-a, saopštio je Savet Federacije Rusije

Ruski senatori su objavili zajedničko saopštenje posvećeno 70. godišnjici NATO-a, s posebnim osvrtom na najnovije antiruske primedbe koje je dala ova vojna organizacija.

Američki ambasador u NATO-u Kaj Bejlej Hačinson je izjavila prošle sedmice da je u bloku osmišljen poseban "paket" da se osigura bezbedan prolaz za ukrajinske brodove kroz Kerčski moreuz.

Uski morski put koji povezuje Crno i Azovsko more, a koji kontroliše Rusija, postao je mesto intenzivnog napada prošlog novembra, kada je nekoliko ukrajinskih brodova namerno prekršilo rusku pomorsku granicu u blizini Kerčskog moreuza. Brodove je potom zarobila ruska obalska straža koja ih je prethodno pokušavala da zaustavi, te i pucala u njih, jer su, ne obazirući se na upozorenja pravili opasne manevre, te nisu hteli da se zaustave.

PUTIN ODBRUSIO PREDSEDNIKU FINSKE: Poštujte međunarodno pravo, setite se Jugoslavije!

Savet je pojasnio da "prolazak ukrajinskih brodova kroz Kerčski moreuz nije pitanje balansa snage niti prisustva NATO-a u regionu Crnog mora. To je isključivo problem nepostupanja Ukrajine u skladu s postojećim procedurama koje su dobro poznate i uspešno korišćene do novembra 2018. godine", navodi se u saopštenju Saveta.

"Pokušaji Kijeva da zaobiđe te procedure nose rizik vojnog sukoba između Rusije i Ukrajine, u koji se može uključiti i NATO", upozorava se u saopštenju.

U stvari, Rusija nije zabranila ukrajinskim brodovima da prolaze kroz Kerčski moreuz, a civilni brodovi to rade svakodnevno. Vojni brodovi moraju unapred obavestiti ruske lučke vlasti o svom prolazu - nešto što nije učinjeno tokom novembarske krize, koju je Moskva okarakterisala "provokacijom" od strane Kijeva.

POLITIČKI EKSCENTRIK PONOVO ŠOKIRA! Predsednik Filipina: Da mi je bog podario mali penis, ODSEKAO BIH GA PRED OLTAROM!

Senatori su naveli da podrška NATO-a zemljama nečlanicama - Ukrajini i Gruziji, "gura rukovodstva ovih zemalja koje osećaju svoju nekažnjivost, da ulaze u još avantura".

U saopštenju se takođe osuđuje širenje NATO-a na Istok i njegovo vojno jačanje oko ruskih granica. Takođe se poziva blok da nastavi dijalog sa ruskom vojskom na osnovu "uzajamnog poštovanja" kao jedinog načina za smanjenje tenzija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svetska senzacija

pre 5 godina

Nakon hrvatskog otkrića u Šibeniku mestu tragova života od pre 15 000g...Večernjilist.hr Arheolozi pokraj Šibenika pronašli vrijedne dokaze o životu! Otkriće u Istri u okolici Pule je nađena pećina sa slikama iz kamenog doba starim oko 30 000g a srpski mediji ćute....Tportal.hr IZ KAMENOG DOBA Senzacionalno otkriće u Istri: Nađeni crteži u špilji stari 30 tisuća godina

Ivo

pre 5 godina

Krim je dio Ukrajine,i nikakva bulaznjenja ruskih senatora pod utjecajem votke to nece promjeniti. Saveznici Ukrajine dat ce podrsku Ukrajini od velikosrpske i vekikoruske agresije nasilnih pravoslavaca. Sloboda za Gruziju,Moldaviju,Ukrajinu,Poljsku,Crnu Goru.. od rusko-srpske imperijalisticke cizme

NS021

pre 5 godina

Kada će Amerikanci ratovati malo na svom kontinetntu?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija