• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com

18.04.2019

16:30

PUTIN: Cela Rusija SA SUZAMA U OČIMA gledala POŽAR U NOTR DAMU!

Vesti

PUTIN: Cela Rusija SA SUZAMA U OČIMA gledala POŽAR U NOTR DAMU!

Podeli vest

Cela Rusija je sa suzama u očima gledala kadrove požara u Katedrali Notr Dam u Parizu i spremna je da pomogne da se hram obnovi, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin

Tokom susreta s predstavnicima francuskog biznisa u Moskvi Putin je istakao da Katedrala Notr Dam nije samo simbol francuske nego i "simbol zajedničke evropske civilizacije i evropske kulture".

- Znam da je francuski biznis spreman da pomogne u obnovi katedrale. Takođe mi je poznato da su one ruske kompanije koje rade zajedno s vama, koje rade u Francuskoj, ili sarađuju s francuskim partnerima, takođe spremne da se uključe u obnovu - rekao je Putin.

Najveći požar u pariskom Notr Damu u istoriji dogodio se u ponedeljak. Obrušio se toranj katedrale, a plamen je zahvatio noseću konstrukciju.

(FOTO) POMOĆ ZA OBNOVU NOTR DAMA STIŽE SA SVIH STRANA SVETA! Doniraju milijarderi, poznate ličnosti... Pomoć među prvima ponudio Vučić!

Prema saopštenju vatrogasaca, konstrukcija Notr Dama i glavna dela umetnosti, kao i relikvije koje su čuvane u hramu, nisu oštećeni. Prema navodima francuskih medija, požar bi mogao biti povezan s restauracionim radovima na katedrali.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu zbog događaja. Glavni tužilac je saopštio da požar u katedrali nije izazvan namerno, a prema preliminarnoj verziji, reč je o slučajnom događaju. Pomoć povodom požara ponudile su brojne međunarodne organizacije i velike kompanije.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je ranije izrazio saučešće predsedniku Francuske Emanuelu Makronu i francuskom narodu povodom tragičnih posledica požara u katedrali Notr Dam i ponudio Francuskoj najbolje ruske stručnjake za obnavljanje svetinje. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tina

pre 5 godina

Simbol mracnog srednjeg veka,lomaca i lova na vestice,unistacabje Biblija i ubijanje pravih hriscana.A danas u Rusiji progone one koji se drze bozjih zapovesti ,istinskih Hristovih ucenika. To je sve proreceno ali Bozji sud dolazi.

momo

pre 5 godina

da, da, dali ste vi sigurni da cela rusija place za NOTR DAME? DRAGI posteni i preposteni novinari da li ste se nekada pitali ko je plakao za nase SVETINJE KOJE SU ALBANEZI ZAPALILI?

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija