• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Intermagazin

06.05.2019

21:01 >> 21:12

(VIDEO) UDARNA GRUPA SAD PLOVI KA IRANU: Na čelu je moćni nosač aviona, povod odluka Teherana da PRODAJE NAFTU NA CRNOM TRŽIŠTU?!

Vesti

(VIDEO) UDARNA GRUPA SAD PLOVI KA IRANU: Na čelu je moćni nosač aviona, povod odluka Teherana da PRODAJE NAFTU NA CRNOM TRŽIŠTU?!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države će postaviti mornaričku udarnu grupu i bombardere na Bliski istok kao upozorenje Iranu i njegovim saveznicama da ne napadaju američke snage u regionu

Prema rečima neimenovanog američkog zvaničnika, na zadatak je poslat nosač aviona „Abraham Linkoln", zajedno sa pratnjom ratnih brodova i borbenih aviona.

Bela kuća je saopštila da pojačanje snaga predstavlja poruku Iranu da će svaki napad na SAD i njene saveznice dočekati "epopustljiva sila".

NAJZAD SU UKAPIRALI! RUSIJA JE VELIKA SILA, U KREMLJ SU SE VRATILA CARSKA VREMENA: Nemci priznali ono što Ameri uporno odbijaju!

Postavljanje novih američkih snaga na Bliski istok potvrdio je u nedelju i američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton.

Pretnja SAD, sasvim slučajno, dolazi posle najave Teherana da će aktivno koristi "crno tržište" za prodaju nafte kako bi zaobišao američka ograničenja u izvozu sirovina.

Iranska državna agencija IRNA, pozivajući se na zamenika ministra nafte i međunarodnih i trgovinskih pitanja Amira Huseina Zamaninija, navodi da trgovina na "crnom tržištu" nije prevara i da su takve mere Irana "odgovor na američke sankcije koje Teheran smatra nepravednim i nezakonitim".

Podsetimo, američki predsednik Donald Tramp objavio je u maju 2018. godine da se Vašington povlači iz Sporazuma o iranskom nuklearnom programu. On je takođe saopštio da SAD ponovo uvode sve sankcije protiv Irana, između ostalog i sekundarne, tj. one koje se odnose na druge zemlje koje posluju sa Iranom.

SADS su ponovo uvele deo sankcija Iranu 7. avgusta. Dodatne američke sankcije, koje su pokrile izvoz nafte, stupile su na snagu 5. novembra.

Vašington je odobrio privremeno izuzeće od naftnih sankcija za Kinu, Indiju, Italiju, Grčku, Japan, Južnu Koreju, Tajvan i Tursku, ali je potom doneo odluku o ukidanju i tih izuzeća od početka maja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Prle

pre 4 godine

Sta misle ko su oni?oni nekome uvode sankcije i kaznjavaju druge zemlje,ma nosite se u 3 pm bolestine odvratne

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija