• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.06.2019

10:17

OTVORENA ISTRAGA O AFERI "IBICA": Ko stoji iza rušenja austrijske vlade?!

Vesti

OTVORENA ISTRAGA O AFERI "IBICA": Ko stoji iza rušenja austrijske vlade?!

Podeli vest

Austrijsko pravosuđe pokrenulo je istragu protiv pet lica u vezi sa "aferom Ibica", koja je dovela do rušenja vlade kancelara Sebastijana Kurca

Reč je o slučaju video snimaka od pre dve godine sa jedne večere na španskom ostrvu Ibica na kojima se vidi kako tadašnji vicekancelar i lider Slobodarske partije Austrije Hajnc Kristijan Štrahe jednoj navodnoj nećaki ruskog milijardera nudi državne poslove u zamenu za finansijsku podršku njegovoj stranci.

Štrahe je zbog izbijanja te afere morao da podnese ostavku na mesto vicekancelara i sa svih političkih funkcija.

BEČKI ADVOKAT PRIZNAO DA JE NAMESTIO ŠTRAHEA! "Ibica video" je projekat ISTRAŽIVAČKOG NOVINARSTVA!

Tužilaštvo za privredni kriminal i korupciju sada je pokrenulo istragu protiv tadašnjeg šefa poslaničkog kluba slobodaraca Johana Gudenusa, koji je prisustvovao toj večeri, ali i poslanika FPO Markusa Čanka.

Pošto je na snimku Štrahe imenovao više bogataša koji su navodno finansiralu stranku preko nekih udruženja bliskih FPO, a zaobilazeći na taj način revizorske vlasti, protiv Gudenusa i Čanka se vodi istraga zbog pronevere, navođenja na proneveru, kao i plaćanje političara sa ciljem lobiranja u njihovu korist.

OGLASILA SE ŠTRAHEOVA ŽENA! Evo šta je rekla o svom braku i preseljenju kod roditelja posle afere "Ibica"!

Čanak, koji je bio aktivan u više udruženja bliskih FPO, osumnjičen je da je doprineo proneveri.

Što se tiče osoba koje stoje iza neovlašćenog snimanja razgovora, tužilaštvo vodi istragu protiv tri lica, među kojima su austrijski detektiv Julijan H, koji je osumnjičen za planiranje i realizaciju, kao i jedan državljanina Austrije bosanskog porekla, koji živi u Salcburgu, ka i jednog državljanina BiH.

(VIDEO) POTPUNI OBRT U AFERI "IBICA"! Otkrivena PRAVA ULOGA lepe Srpkinje na skandaloznom snimku ŠTRAHEA sa lažnom Ruskinjom zbog koje je PALA AUSTRIJSKA VLADA!

Njima se, kako tvrdi bečki nedeljnik "Profil, prebacuje zloupotreba neovlašćeno snimanog materijala i falsifikovanje dokumenata.

Bečki advokat Ramin M, koji je navodno dao nalog za akciju "Ibica", ne pominje se kao osumnjičeni, ali je i njegova uloga predmet istrage.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija