• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/rt/informer.rs

19.06.2019

14:05

(VIDEO) DA LI JE DEHIDRACIJA MOGLA DA IZAZOVE OVAKO JAKU DRHTAVICU MERKELOVE?! Snimak nemačke kancelarke kako drhti kraj Zelenskog pokrenuo glasine!

Vesti

(VIDEO) DA LI JE DEHIDRACIJA MOGLA DA IZAZOVE OVAKO JAKU DRHTAVICU MERKELOVE?! Snimak nemačke kancelarke kako drhti kraj Zelenskog pokrenuo glasine!

Podeli vest

Šta je uzrok napada drhtavice nemačke kancelarke Angele Merkel (64) za vreme sastanka sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim? Svetom već kolaju glasine da je Merkelova bolesna, međutim, nema nikakvih potvrda ili naznaka da je to istina. Portparol Nemačkog društva za nefrologiju Jan Gale kaže da je drhtavica izazvana dehidracijom moguća, ali samo u blažem obliku

- Ako je dehidracija kratkotrajna, na primer, kada je veoma toplo i kada je povećana potreba za tečnošću, kada se osoba mnogo znoji, ili ima dijareju, tokom čega se gubi mnogo tečnosti, tada je moguća vrtoglavica i malaksalost - istakao je Gale.

Prema njegovim rečima, usled dugotrajnije dehidracije, dolazi do insuficijencije bubrega, jer ti organi zahtevaju konstantan protok tečnosti iz krvi.

- Međutim, ako osoba ima zdrav osećaj za žeđ, prva stvar koju će osetiti pre početka ovih simptoma je žeđ - objasnio je Gale.

(VIDEO) ANGELA MERKEL SE TRESLA KAO PRUT: Nemačkoj kancelarki pozlilo tokom dočeka ukrajinskog predsednika Zelenskog!

- Usled problema sa cirkulacijom, koji su uzrokovani dehidracijom, može da se javi lagana drhtavica. Naglašavam, samo lagana - zaključio je on.

Sa druge strane, stručnjak za zdravstvena pitanja Kristofer Špeht i lekar opšte prakse Jakob Berger se pridržavaju verzije o dehidraciji.

Prema njihovom mišljenju, napad drhtavice je "poremećaj vodeno-elektrolitnog balansa".

Podsetimo, Merkelova je juče izjavila da je imala napad drhtavice zbog dehidracije. Prema njenim rečima, nakon nekoliko čaša vode ona se ponovo osećala dobro.

Nemačka kancelarka, prema navodima agencije DPA, nekoliko puta imala je slične simptome. Kako se navodi, najmanje jednom je za to okrivljeno sunčano i toplo vreme.

Iako je ovaj snimak podstakao glasine da je nemačka kancelarka bolesna, nema zvanične potvrde da Merkelova ima zdravstvenih problema, navodi RT.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Peca

pre 4 godine

Postoje 2 razloge za njemu drhtavicu - mozda joj se gospodin dopada pa je Imelda "dozivljaj" - mozda se nije ufiksala na vreme pa krizira .

SRBA

pre 4 godine

DA NIJE PROŠLA KROZ REDALJKU??? MA KO BI KARAO OVAKVU GRBAVU NAKAZU, ALI TO MOGU SAMO UKRAINCI ČAK I DA JOJ NISU STAVLJALI KESU NA GLAVU!!!!

bili

pre 4 godine

Svi mi kada drhtimo imamo šećernu bolest,perkinsonovu,nervni napad ili nedaj bože i još nešto gore,ali gospođa Merkel je BILA ŽEDNA...pravi smo dupelizci.

SRBA

pre 4 godine

JU, DA GRBAVA NIJE TRUDNA??? OKOTIĆE MALE KAMILČIĆE!!!

Teab

pre 4 godine

Kad sam bila u bolnici jedna baba je lezala do mene svi smo u sobi primali infuziju istu i odjednom baba pridigla u sedecem stavu i pocela da se trese jedno 10.minuta pozvali smo sestru i pitali da nije pustila brze da tece infuzija ona nam je rekla da baba ima Ancejh. Bolest i zato se trese kad sam videla Merkelovu da se trese podsetila me je na ovu babu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija