• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com

26.06.2019

18:20

GENERAL KONAŠENKOV UPOZORIO: Sprema se NAPAD NA RUSIJU NA SVIM NIVOIMA!

Vesti

GENERAL KONAŠENKOV UPOZORIO: Sprema se NAPAD NA RUSIJU NA SVIM NIVOIMA!

Podeli vest

Strane države pripremaju informacione napade na komandu Oružanih snaga Rusije na svim nivoima, izjavio je načelnik Odeljenja za informisanje i medije Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov

Govoreći na okruglom stolu na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija 2019“, general je naveo da „kako uloga Rusije u svetu jača, napadi na Vojsku Rusije i vojno rukovodstvo samo će se pojačavati“.

"U najskorije vreme očekuje se pojačavanje informacionog pritiska protiv predstavnika rukovodstva Vojske Rusije na svim nivoima – od komandovanja formacija, jedinica, rodova i vidova trupa do direktnog vojno-političkog rukovodstva", naglasio je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo odbrane je posvećeno „pravednom i otvorenom radu“, ali „oni koji budu koristili prljave metode informacione borbe protiv nas trebalo bi da znaju da njihovi postupci neće ostati bez adekvatnog odgovora“.

Foto: AP PHOTO

Ministarstvo odbrane objasnilo je da „određene države“ preko određenih medija „sprovode koordinisani rad na diskreditaciji ruskih političara i javnih ličnosti, biznismena, novinara, blogera“.

"Vrši se kontinuirano prikupljanje i opširna analiza informacija – pre svega ličnih", rekao je Konašenkov.

On je naveo da je primećen povećani informacioni pritisak usmeren na diskreditaciju delatnosti ruske vojske.

"Istorijski gledano, ruska vojska je kičma društva. Svakako, ne odgovara svima što je rusko društvo uvereno u borbenu gotovost i borbenu sposobnost vojske. Mora se priznati da se poslednjih godina povećava informacioni pritisak da se diskredituje sav taj ogroman posao koji se obavlja na jačanju vojske Rusije", objasnio je Konašenkov.

On je saopštio da je „sistem masovnih informacija i komunikacija postala oblast veoma ozbiljne konfrontacije“.

"Štaviše, informacija je u veštim rukama i sa odgovarajućim resursima pretvorena u moćno i destruktivno oružje. Protiv naše zemlje, a posebno protiv Oružanih snaga, koordinisano i istovremeno u nekoliko oblasti realizuje se niz aktivnosti: informaciono-propagandne, informaciono-psihološkog uticaja, informacionog suprotstavljanja", naglasio je general.

On je takođe rekao da je u proteklih sedam godina Ministarstvo odbrane odbilo više od 25 hiljada sajber-napada na svoje informacione resurse.

Konašenkov je objasnio da američka agencija za globalne medije ulaže desetine miliona dolara godišnje na diskreditovanje ruske politike u zemljama bivšeg SSSR-a, uključujući i Gruziju, Moldaviju i Ukrajinu, preko medija.

"Kao primer kako se iz jednog centra koordiniše subverzivni rad u medijskoj sferi je aktivnost američke agencije za globalne medije. Prema zvaničnim informacijama, ova vladina organizacija sa budžetom od najmanje 800 miliona dolara godišnje treba da prenosi tzv. 'istinite informacije' ljudima u celom svetu, kao 'podršku demokratije i slobode'. Zapravo, jedan od glavnih zadataka agencije je diskreditovanje ruske politike među stanovništvom Rusije i bivših sovjetskih republika", rekao je Konašenkov.

"Za finansiranje resursa pod kontrolom ove agencije, 'Glasa Amerike' i 'Radio Evrope' (poznate i kao 'Radio Slobodna Evropa'), samo u zemljama ZND godišnje se troši na desetine miliona dolara", istakao je general.  

(VIDEO) OVO JE PUTINOVA SOVA ZA NOĆNA IZVIĐANJA I ŠPIJUNAŽU! Rusi napravili bespilotnu letelicu u obliku ptice!

On je naveo da se na realizaciju ovih ciljeva samo u Rusiji troši više od 14 miliona dolara godišnje, a u Gruziji, Moldaviji i Ukrajini više od 20 miliona dolara.

Prema njegovim rečima, kroz diplomatske misije u zemljama ZND pruža se sva moguća pomoć lokalnim nevladinim organizacijama, finansiraju se mediji koji sebe nazivaju „nezavisnima“, ali promovišu zapadne stavove.

Međunarodni vojno-tehnički forum „Armija 2019“ održava se od 25. do 30. juna u podmoskovskom parku "Patriot“, na aerodromu "Kubinko“ i poligonu "Alabino“.   

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 4 godine

Sve dok postoji Rusija, Amerika neće da spusti loptu. Sve dok se Rusija ne podeli na jedno 10/15 državica, pod komandom SAD i sa jadnom ekonomijom i još jadnijim društvom, SAD neće da se smire. Prema tome, treba jednom za svagda da se SAD pacificiraju... sa jedno 300 do 500 hidrogenskih bombi. Sve što možeš danas, uradi danas a ne sutra.

Ljubo

pre 4 godine

Ako sada stanete ,pokleknete , izdate sami sebe ponovo ,brisace Zapad sa vama podove kako u Rusiji tako sirom sveta . Ili cete biti narod i Rusija ili vas nece biti .Sve same Hijene su oko vas .

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija