• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug/Sputnjik

30.06.2019

22:42

NAPADNUTA ANGELA MERKEL?! Svetski mediji pišu o pobuni u parlamentu EU!

Vesti

NAPADNUTA ANGELA MERKEL?! Svetski mediji pišu o pobuni u parlamentu EU!

Podeli vest

Nemački list „Velt“ objavio je da je kancelarka Angela Merkel žestoko napadnuta na sastanku čelnika Evropske narodne partije u Briselu, i to uoči početka samita EU, i da je sada — „izolovana“

„Ansa“ prenosi da nemački „Velt“, pozivajući se na neimenovani izvor, piše da je više lidera EPP, među kojima je i bugarski premijer Bojko Borisov, optužilo Merkelovu da nedovoljno poštuje interese EPP, kao i da na samitu G20 u japanskom gradu Osaki nije učinila dovoljno za Manfreda Vebera, izveštava Tanjug.

Nemački konzervativac je važio za glavnog kandidata za predsednika Evropske komisije, ali je, nakon Osake, u prvi plan isplivao holandski socijaldemokrata Frans Timermans.

Briselski sajt „politico.eu“ izvestio je o „pobuni" u EPP protiv predloga da Frans Timermans postane novi predsednik Evropske komisije, a sve to se dešava uoči vanrednog samita EU čiji je početak, zakazan za večernje časove 30. juna, kasnio upravo zbog dužeg trajanja sastanka lidera EPP.

„Politiko“ navodi da sporazum sa dvodnevnog samita G20, koji je završen 29. juna u Osaki, sada izgleda „poput slepe ulice“.

Navodi se i da su lideri EU, koji su stizali na samit, večeras ukazivali na to da je u EPP, kojoj pripadaju i demohrišćani Merkelove — došlo do pobune.

„Hina“ je prenela da je Merkelova prva izašla sa sastanka lidera EPP.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 4 godine

Kancelarka Merkel i predsednik Makron se moraju dogovoriti oko ovog pitanja i da se stvar završi. To što Srbija snažno brani sopstvene državne i nacionalne interese, ne znači da želi nešto loše EU. A loše je ako se dolazi u oakve situacije, naročito što su mnogi lideri koji sada napadaju kancelarku stasavali politički pod njenim kišobraom i takvo ponašanje jedostavno nije fer.

Izbori 2024

Vesti

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!
Politika

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!

U Briselu, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, završen je sastanak delegacije Beograda predvođene direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, u kojoj su i finansijski eksperti, sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i njegovim timom. Očekuje se da je glavna tema današnjih sastanaka u Briselu bila odluka takozvane centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na KiM.

18.04.2024

14:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija