• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: rs.sputniknews.com/tanjug/informer.rs

23.07.2019

13:19 >> 13:20

BORIS DŽONSON NOVI PREMIJER VELIKE BRITANIJE! Tereza Mej dobila naslednika!

Vesti

BORIS DŽONSON NOVI PREMIJER VELIKE BRITANIJE! Tereza Mej dobila naslednika!

Podeli vest

Sadašnji šef diplomatije Boris Džonson izabran je za novog lidera Konzervativne stranke, a ujedno će naslediti i Terezu Mej, što se i očekivalo

Konzervativci su se izjašnjavali između Džonsona i Džeremija Hanta. Džonson je dobio 92.153, a Hant 46.656 glasova.

Nekoliko članova Vlade Tereze Mej izjavilo je da će podneti ostavku, pre nego što ih Džonson otpusti, zbog protivljenja njegovoj nameri da Britaniju izvede iz Evropske unije bez sporazuma.

Ministarka obrazovanja podnela je danas ustavku navodeći u pismu premijerki Terezi Mej navela da je duboko zabrinuta oko napuštanja EU bez sporazuma, preneo je Skaj njuz. 

Ranije danas ostavku je podneo ministar za Evropu i Ameriku i državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Velike Britanije Alen Dankan podneo je danas ostavku, saopštio je Forin ofis. 

Dankan, koji se smatra pristalicom EU, optužio je Džonsona da nije podržao britanskog ambasadora u Vašingtonu nakon što je procurila informacija o njegovim ocenama o administraciji američkog predsednika Donalda Trampa, preneo je Rojters.

Britanski ministar finansija Filip Hamond i njegov kolega ministar pravosuđa Dejvid Gok izjavili su juče da će podneti ostavku u sredu ako Džonson preuzme kabinet.

"Ja sam siguran da neću biti otpušten, zato što ću podneti ostavku pre nego što do toga dođe. Pod pretpostavkom da Boris Džonson postane premijer, shvatam da bi njegovi uslovi za služenje u njegovoj vladi obuhvatali prihvatanje izlaska iz EU bez sporazuma 31. oktobra. To nije nešto što bih ja ikada mogao da potpišem", kazao je Hamond u emisiji "Bi-Bi-Sija".

Gak je poručio da neće moći da nastavi rad u vladi pod Džonsonom ukoliko on bude tražio Bregzit bez sporazuma s EU, ocenivši da bi takav potez Londona vodio nacionalnom poniženju.

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SRBA

pre 4 godine

A MENI NEŠTO KUVAC MUVAC PUVA, PUCA, PUCA...!!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija