• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf biznis/Informer.rs

26.07.2019

10:23

(VIDEO) ZLATO ISKOPANO U RUSIJI NE NAPUŠTA ZEMLJU! Putin sprema DOLARU ZAVRŠNI UDARAC!

Vesti

(VIDEO) ZLATO ISKOPANO U RUSIJI NE NAPUŠTA ZEMLJU! Putin sprema DOLARU ZAVRŠNI UDARAC!

Podeli vest

Ruske zlatne rezerve porasle su na više od 100 milijardi dolara zahvaljujući rastućim cenama zlata i naporima rukovodstva zemlje, na čelu sa predsednikom Vladimirom Putinom, da poveća zalihe. Samo u junu, Rusija je dodala više od 18 tona plemenitog metala

Kupovina zlata u junu podigla je ruske zlatne rezerve na ukupno 2.208 tona, prema najnovijim podacima koje je objavila Centralna banka Rusije (CBR). To znači da je Rusija od 1. jula sedela "na planini zlata" u vrednosti od 100, 277.6 miliona dolara, pokazuje izveštaj CBR-a.

Od početka godine, nacionalni fondovi plemenitog metala povećani su za oko 96,4 tona zbog pritiska Moskve da dedolarizuje svoje devizne rezerve. Više od 6 tona dodato je ruskoj blagajni u maju, oko 16 tona u aprilu, i još 18 tona u martu.

Najveća kupovina zlata zabeležena je u februaru, kada su ruske zlatne rezerve porasle za više od 31 tonu za mesec dana. U prvom mesecu godine dodato je 6 tona zlata.

Rusija, sada, očigledno želi da kupi što više zlata, dok je cena još uvek relativno niska. To joj dozvoljava da izgradi veću zalihu zlata u zamenu za smanjenu vrednost koju će dolar igrati kao rezervna valuta - rekao je ranije broker Piter Šif.  Analitičar je kasnije predvideo da će plemeniti metal uskoro biti na vrhuncu (do 1900 dolara po unci).

Foto: Reuters

(VIDEO) ŠAMARČINA AMERIČKIM SANKCIJAMA TEŠKA 5 MILIJARDI $! Rusija i Indija odbacile DOLAR u kupovini oružja! Ugovor o isporuci S-400 zaključen u RUBLJAMA!

Američki ekonomista Bajron King kaže da je Rusija u protekle tri godine uveliko povećala svoje zlatne rezerve i da zlato iskopano u Rusiji ne napušta zemlju.

Moskva je nekada bila jedan od najvećih investitora u hartije od vrednosti američkog trezora, ali je prodala većinu njih u poslednjih nekoliko godina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sasa

pre 4 godine

Da, Rusija je 9 po zlatu u trezorima u svetu, a ta jadna Amerika ima najmanje 5 puta vise zlata nego Rusija, al za informer lazove je to nebitno.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija