• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

12.08.2019

08:20

SKANDAL VEKA U AMERICI: MILIJARDER PEDOFIL UBIJEN U ZATVORU?! Među sumnjivima KLINTON I TRAMP!

Vesti

SKANDAL VEKA U AMERICI: MILIJARDER PEDOFIL UBIJEN U ZATVORU?! Među sumnjivima KLINTON I TRAMP!

Podeli vest

Džefri Epstajn (66), koji je u julu uhapšen zbog podvođenja maloletnica, nađen obešen u svojoj ćeliji. Sumnjivo je to što je trebalo da bude pod stalnim nadzorom, ali je ta mera ukinuta baš pre nego što je nađen mrtav. Mnogi zato veruju da ga je ubio neko od njegovih bogatih prijatelja umešanih u skandal

Osuđeni pedofil, američki milijarder Džefri Epstajn (66), koji je 6. jula uhapšen zbog podvođenja maloletnica, u subotu je pod sumnjivim okolnostima nađen obešen u svojoj zatvorskoj ćeliji u Njujorku. Najsumnjivije je to što je bogataš, koji je pre dve nedelje već pokušao samoubistvo, trebalo zbog toga da bude pod nadzorom 24 sata, ali je ta mera iz nepoznatog razloga ukinuta baš neposredno pre nego što je nađen mrtav. Zbog toga mnogi sumnjaju da je Epstajn ubijen pre početka suđenja da ne bi otkrio ko je sve od njegovih prijatelja, pripadnika svetske elite, umešan u seks-skandal sa maloletnicama.

Nisu ga snimali

FBI ispituje ko je, kada i zašto ukinuo njegov stalni nadzor, pa kamere nisu snimile trenutak smrti

Milijarder, koji je, između ostalog, bio prijatelj sa bivšim i sadašnjim predsednikom SAD Bilom Klintonom i Donaldom Trampom, kao i britanskim princem Endruom, nađen je u subotu rano ujutru bez svesti u samici u zatvoru na Menhetnu. Odmah je prebačen u obližnju bolnicu, ali je tamo samo konstatovana smrt. Zvanično je saopšteno da je Epstajn izvršio samoubistvo, ali nije navedeno kako. Neimenovani izvori rekli su da se obesio.

Međutim, njegovo telo je iz bolnice poslato na obdukciju, što sugeriše da nadležni nisu sigurni da je u pitanju samoubistvo, već proveravaju da li je bogataš eventualno ubijen.

(VIDEO) OTKRIVENO ŠTA JE MILIJARDER MONSTRUM RADIO PRE SMRTI! Čudno se ponašao i JEO SA PODA! Zbog jednog detalja NIKO NE VERUJE U ZVANIČNU PRIČU!

Zbog sumnjivih okolnosti pripadnici FBI pokrenuli su istragu o Epstajnovoj smrti. Ispituje se ko je, kada i zašto ukinuo njegov stalni nadzor, pa bezbednosne kamere nisu snimile trenutak smrti.

Foto: Informer DN

Glavni državni javni tužilac Vilijam Bar rekao je da je šokiran smrću Epstajna i zatražio je pokretanje dodatne istrage.

- Epstajnova smrt pokreće ozbiljna pitanja, na koja se mora odgovoriti. Uz istragu FBI, naredio sam glavnom državnom inspektoru da paralelno pokrene istragu o okolnostima Epstajnove smrti - rekao je Bar.

Okolnosti milijarderove smrti još su sumnjivije zbog toga što je nađen mrtav samo dan nakon objavljivanja 2.000 strana sudskih dokumenata koji upliću visokopozicionirane Epstajnove prijatelje u seks-skandal sa maloletnicama. U pitanju je tužba koju je 2015. podnela jedna od Epstajnovih žrtava Virdžinija Roberts. Tužba je na kraju odbačena, međutim, u sudskim dokumentima, sa kojih je u petak skinuta oznaka tajnosti, navodi se da je Robertsova do detalja opisala kako je morala da pruža usluge erotske masaže i da ima seks sa Epstajnovim prijateljima političarima i biznismenima. Među imenima koje je pomenula nalaze se bivši šef demokrata u Senatu Džordž Mičel, nekadašnji guverner Novog Meksika Bil Ričardson, kao i mlađi sin britanske kraljice Elizabete, princ Endru.

S obzirom na to da je Epstajn oko sebe imao mnogo moćnih prijatelja, spekuliše se da je baš jedan od njih naručio ubistvo kako ne bi bilo otkriveno da je imao seks s maloletnicama. U to ne samo da veruju teoretičari zavere već i aktuelni političari. Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio naveo je da je Epstajnova smrt došla u "jako pogodnom trenutku".

- Koliko li je drugih milionera i milijardera bilo deo ilegalne mreže koju je Epstajn vodio - naveo je De Blasio na Tviteru.

Inače, Epstajn, koji je bio vlasnik hedž fonda i čije se bogatstvo procenjuje na oko dve milijarde dolara, uhapšen je 6. jula na aerodromu u Nju Džerziju po povratku iz Pariza. Prema navodima optužnice, on je stvorio i vodio mrežu koja mu je od 2002. do 2005. omogućavala eksploatisanje i seksualno zlostavljanje desetina maloletnih devojaka, od kojih su neke imale samo 14 godina. Zlostavljanje se događalo u njegovoj kući na Menhetnu, vili u Palm Biču na Floridi, na privatnom ostrvu na Karibima, kao i u njegovom privatnom avionu. Maloletnice su bile primoravane da ga gole masiraju, kao i da imaju seks sa njim i njegovim bogatim prijateljima. Za to su plaćane od 300 do nekoliko hiljada dolara.

Pre toga, 2008, Epstajn je bio osuđen za pedofiliju. Prema nagodbi sa tužilaštvom, dobio je samo 18 meseci zatvora sa mogućnošću da 16 sati dnevno bude van njega zbog posla. Odslužio je 13 meseci, nakon čega je pušten.

Oni su najsumnjiviji teoretičarima zavere

Princ Endru

Foto: Informer DN

Princ Endru sa Viktorijom Ričards

Mnogi veruju da je britanski princ Endru naručilac Epstajnovog ubistva. Oni navode da britanska kraljevska porodica ima dosta iskustva s likvidacijama, te da je ubila i američkog bogataša kako bi zaštitila kraljičinog sina.
Vojvoda od Jorka je, inače, bio dugogodišnji Epstajnov prijatelj. Njih dvojica su viđeni zajedno na brojnim putovanjima širom sveta, a postoji i fotografija njihovog sastanka u Central parku u Njujorku, napravljena ubrzo nakon što je Epstajn izašao iz zatvora 2010. Od svih poznatih prijatelja, princ Endru je najdirektnije upleten u optužbe protiv Epstajna. Jedna od Epstajnovih žrtava Virdžinija Ričards rekla je da je sa princom imala seks najmanje tri puta, i to 2001, kad je imala 17 godina. Za to joj je plaćeno 10.000 dolara. Postoji i njihova zajednička fotografija kao dokaz.


Bil Klinton

Foto: Informer DN

Najviše korisnika društvenih mreža misli da je bivši američki predsednik Bil Klinton taj koji je naredio ubistvo Epstajna. Čak je i Tramp retvitovao tvitove koji govore o tome. Dodatno, ispred Epstajnove kuće u Njujorku neko je kredom ispisao: "XoXo (oznaka za poljupce). Hilari i Bil Klinton".


Klinton je, naime, 26 puta leteo Epstajnovim privatnim avionom između 2001. i 2003. U pitanju je letelica koja je bila preuređena za seks i zvali su je "Lolita ekspres". Takođe, spekuliše se da je Klinton bio gost i u Epstajnovoj vili na jednom karipskom ostrvu, u kojoj su za bogataše pravljene žurke sa devojčicama. Takođe, primao je Epstajnove izdašne donacije. U jednom intervjuu 2002. Klinton je Epstajna opisao kao "veoma uspešnog finansijera i predanog filantropa".

 

 

Donald Tramp

Foto: Informer DN

Epsatajn i Tramp

Neki sumnjaju da je američki predsednik Donald Tramp imao motiv da se "otarasi" Epstajna. Njih dvojica su više puta zajedno fotografisani u Trampovom odmaralištu Mar-a-Lagu između 1997. i 2000. Tramp je u prošlosti imao samo reči hvale za svog prijatelja, govoreći da je on "sjajan momak" koji, poput njega, voli "lepe žene, ali mnogo mlađe". Nedavno je objavljen i snimak iz 1992, kada je Tramp organizovao razuzdanu zabavu na kojoj je bio Epstajn i veliki broj devojaka.
Dodatno, pre tri godine je podneta anonimna tužba protiv Trampa, u kojoj se navodi da je imao seks sa devojčicom od 13 godina u Epstajnovoj vili na Menhetnu tokom jedne od žurki, koje je predsednik redovno posećivao. Tužba je brzo povučena.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Fikus

pre 4 godine

Američka demokratija na delu - mrtva usta ne govore. Ko je odgledao seriju "Kuća od karata" ni za trenutak neće razmišljati šta se desilo a sad kobajagi FBI istražuje ...

objektivan

pre 4 godine

A zašto čovek ne bi imao pravo i da se sam ubije posle toliko sramote. On ne bi bio milijarder da je glup. Posle ovakve sramote i optužbi čovek sa takvim stilom života i uticaja ne bi mogao da živi i možda je shvatio da život za njega nema smisla. Toliki ljudi iz sveta nauke su bili njegovi prijatelji. A zašto se niko nije setio da je možda sa onog sveta došao stiven hopkink i šapnuo mu da se obesi da ga ovaj ne bi osramotio jer je i stiven bio njegov prijatelj.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija