• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Intermagazin

13.08.2019

18:08

(VIDEO) AMERI SE OBRUKALI ZA SVE PARE, RUSI "UMIRU OD SMEHA": Na najskuplji ratni brod u istoriji SAD ne može da se utovari municija! KOŠTAO IH 13 MILIJARDI!

Vesti

(VIDEO) AMERI SE OBRUKALI ZA SVE PARE, RUSI "UMIRU OD SMEHA": Na najskuplji ratni brod u istoriji SAD ne može da se utovari municija! KOŠTAO IH 13 MILIJARDI!

Podeli vest

Trenutno su instalirana samo dva od ukupno 11 liftova potrebnih za utovar municije na palubu novog američkog nosača aviona "Džerald R. Ford", najskupljeg ratnog broda na koji je do sada utrošeno 13 milijardi dolara

Nosač aviona "Džerald R. Ford" je trebalo da bude isporučen sa naprednim liftovima za prevoz oružja koji se pomeraju pomoću magneta, a ne kablova, još u maju 2017. godine.

Ovo je još jedan veliki neuspeh za izvođača radova, ali i američku mornaricu, koja je u decembru prošle godine saopštila da će svih 11 liftova biti instalirano i testirano pre nego što nosač aviona bude isporučen krajem jula.

Umesto toga, faza testiranja je pomerena na oktobar, ali zvaničnici mornarice i dalje nisu sigurni da će do tada svi liftovi moći da se koriste.

Američki sekretar za mornaricu, Ričard Spenser, još u januaru je pozvao predsednika Donalda Trampa da ga otpusti iz službe ako liftovi ne budu u funkciji do jula. Umesto toga, Tramp je 22. jula pohvalio nosač aviona "Džerald R. Ford" kao "fenomenalan".

Ovi napredni liftovi trebalo je prevoze 10 tona opreme brzinom od 45 metara u minutu, dok recimo, liftovi na "Nimicu" prevoze duplo manje brzinom od 30 metara u minutu. Po tvrdnjama zvaničnike mornarice to bi povećalo za više od 30 odsto broj borbenih dejstava koja bi mogla da se izvrše sa ovog nosača u toku 24 sata.

Međutim, liftovi nisu jedini problem koji koči porinuće najskupljeg ratnog broda u istoriji. Nešto nije u redu i sa elektromagnetnim sistemom za lansiranje aviona, kao i sa zaustavnom pistom koja treba da ih zadrži kada slete.

- Mornarica je preuzela nekompletan brod, sa čijom izgradnjom se kasnilo skoro dve godine, troškovi su premašili budžet za više od dve i po milijarde dolara, devet od 11 liftova još ne radi, a troškovi i dalje rastu - istakao je predsednik senatskog komiteta Džejms Inhof.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
TT

pre 4 godine

Na Ruskom nosacu Rusi izgubili 4 aviona u Siriji iako ih niko nije napadao .. Mislim da vece bruke od toga nema ... -.-

Sasapg

pre 4 godine

Kad ste tako zlonamjernu, koliko municije se za sat vremena na ruskom nosacu prebaci. Garant tona na sat...

Darko

pre 4 godine

Ovako ste pisali i o F-22 i F-35. I šta se na kraju desilo? Ustanovljeno je da je SU-57 teška olupina.

Jimmy le Santo

pre 4 godine

Bas ste smesni zar nije veca bruka da vam se desavaju nuklearne katastrofe i nevini naucnici umiru svakodnevno u Rusiji opet ce nas braca Rusi ozraciti kao u Černobilu kako su posli ubrzo nas i to ceka a vi se salite na racun SAD a ipak ste vi smesni.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija