• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

09.09.2019

15:32 >> 15:40

AMERIČKI MINISTAR ODBRANE POZVAO RUSIJU DA "BUDE NORMALNA ZEMLJA", Šojgu i Lavrov mu tako odgovorili da ni on, a ni TRAMP neće znati gde se nalaze!

Vesti

AMERIČKI MINISTAR ODBRANE POZVAO RUSIJU DA "BUDE NORMALNA ZEMLJA", Šojgu i Lavrov mu tako odgovorili da ni on, a ni TRAMP neće znati gde se nalaze!

Podeli vest

Ministri spoljnih poslova i odbrane Rusije Sergej Lavrov i Sergej Šojgu odgovorili su na izjavu svog američkog kolege, koji je pozvao Rusiju da bude „normalna zemlja“ i da deli zapadne vrednosti

"Ako je on to rekao, onda napominjem da nas je pozvao da se ponašamo kao normalna zemlja, a ne kao Sjedinjene Američke Države, jer bismo u protivnom, postupajući kao Sjedinjene Američke Države, morali da bombardujemo isti onaj Irak i istu onu Libiju, kao najgrublje narušavanje međunarodnog prava, a državni budžet bi morao da izdvaja milione za mešanje u poslove drugih zemalja, kao što je to učinio Kongres, naredivši Stejt departmentu da troši 20 miliona dolara godišnje kako bi ’promovisao demokratiju‘ u Rusiji, i verovatno bi trebalo da podržavamo državne prevrate - neustavne i oružane, kao što su to činile Sjedinjene Američke Države sa svojim najbližim saveznicima u februaru 2014. godine, kada je ukrajinska opozicija, pod pritiskom ekstremista i neonacista, prekršila sporazum koji su potpisale zemlje-članice EU", istakao je Lavrov.

Ministar je dodao da je važno shvatiti na koji način normalnost shvataju američke kolege, a posebno gospodin Esper.

Lavrov je podsetio da je Esper novi kolega ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, kojem je zatim dao reč.

 

"Teško je bilo šta dodati, jedino što želim da kažem je - da ćemo, verovatno, ipak, za sada - ostati nenormalni", rekao je Šojgu nakon razgovora ministara spoljnih poslova i odbrane Rusije i Francuske.

Ranije je američki ministar odbrane Mark Esper izjavio da Rusija mora da promeni svoje ponašanje kako bi sarađivala sa Sjedinjenim Američkim Državama.

STRAH OD PUTINA SVE VEĆI, EU PREDLAŽE UKIDANJE SANKCIJA RUSIJI: Moskva se približava Kini, ostaćemo na periferiji, PANIČI I FRANCUSKA!

"Bilo bi sjajno kada bi Rusija mogla da se ponaša kao normalnija zemlja, koja deli zapadne vrednosti koje dele SAD, Francuska i drugi saveznici iz NATO... Rusija mora da promeni svoje ponašanje i da se ponaša u skladu sa pravilima i normama koje smo mi ustanovili. To je najbolji način za napredovanje", istakao je Esper.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
grof01

pre 4 godine

Nije poznato da je USA okupirala dio suverene zemlje i pripojila je sebi,kao što je to uradila Rusija sa Krimom u Ukrajini!Da ne govorimo o drugim zemljama gdje rusija hinjski podržava pobunjenike i pokušava izvršiti državne prevrate kao u Makedoniji,CG,BiH.....Samo bezuspjeha! Rusija da ima novca kao USA...izdvajala bi dvostruko više i radila mnogo gore stvari nego to rade USA

novica

pre 4 godine

Kakav si ti bre to grof.....daće ti amerikanci grofoviju....ako si indijanac....

Milan

pre 4 godine

Kako ti nije poznato da je Amerika okupirala deo neke suverene zemlje? Treba li da ti nabrojim gde su "posadili" svoje vojne baze promovišući "demokratiju" koju su oni zacrtali, a tek rušenje vlasti i postavljanje plaćenika koji rade za njih... Pokušaj da živiš u realnosti i istini, a ne u nekom izmišljenom paralelnom svetu!

Dragovan

pre 4 godine

Kalifornija, Texas ... Decko izuci malo istoriju SAD !

Dragovan

pre 4 godine

U prevodu, pozvao Rusiju " Da maltretira druge drzave ".

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija