• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

28.09.2019

12:40

(VIDEO) RUSI OBJAVILI SNIMAK EKSTREMNOG TESTA 'KALAŠNJIKOVA'! Trebalo je da izdrži 180 gađanja, a specijalac je u cugu sasuo ČAK 587 METAKA... Tada je buknula vatra...

Vesti

(VIDEO) RUSI OBJAVILI SNIMAK EKSTREMNOG TESTA 'KALAŠNJIKOVA'! Trebalo je da izdrži 180 gađanja, a specijalac je u cugu sasuo ČAK 587 METAKA... Tada je buknula vatra...

Podeli vest

Koncern "Kalašnjikov" objavio je snimak "ekstremnog testa" automatske puške AK-74M, čiji je cilj bio da se testira snaga oružja tokom rafalne paljbe

Za testiranje je pripremljeno 26 šaržera kapaciteta 30 metaka, pri čemu je testirani mitraljez bio iz 2014. godine i već je imao neki stepen habanja. Specijalista koncerna gađao je neprekidnom rafalnom paljbom, menjajući šaržer jedan za drugim, sve do potpunog prestanka rada oružja.

Nakon 587 gađanja, na testiranoj puški AK-74M polomila se cev u blizini prednjeg žleba, a na samom žlebu se pojavila vatra. Nakon hlađenja na automatu su otkriveni tragovi diskoloracije (površina oksidnog filma), istopili su se žleb i omotač cevi "kalašnjikova" napravljeni od poliamida, cev oružja se iskrivila, a u šaržeru mu se zaglavila patrona.

(VIDEO/FOTO) AMERI U PANICI! Da li će ruske RAKETE ONIKS razbiti njihov POMORSKI ODBRAMBENI SISTEM?!

Istovremeno su povratni mehanizam i mehanizam za okidanje, kao i zatvarač ostali netaknuti.

Predstavnici koncerna "Kalašnjikov" istakli su da, prema zahtevima Ministarstva odbrane Rusije, oružje mora da izdrži 180 gađanja rafalnom paljbom. Ovakav tempo paljbe nije normalan za oružje i pre ili kasnije dovodi do njegovog uništenja. Na taj način su stručnjaci koncerna ustanovili da AK-74M ne samo da ispunjava zahteve Ministarstva, već ih i nadmašuje.

 

 

(VIDEO) MOĆNA RUSKA RAKETA OD KOJE NATO IMA NOĆNE MORE! Alijansa traži da ih Rusija uništi, PUTIN IH VEĆ RAZMESTIO NA STRATEŠKE POZICIJE!

Automatska puška "kalašnjikov" (AK) je oružje koje je ušlo u vojsku SSSR-a 1949. godine. Pušku je razvio Mihail Kalašnjikov. Trenutno su AK i njegove različite modifikacije najrasprostranjenije malokalibarsko oružje na svetu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AK47

pre 4 godine

Ali i dalje je najbolja puška na svetu Hrvatska jurišna puška VHS2 a uskoro izlazi i VHS3...

Igor

pre 4 godine

Samo sanjaj. Pa vi ni “ciganku” ne možete iz 70ih da stignete

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija