• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M. - K. P.

16.01.2019

13:20

(FOTO) TUŽILA FRIZERSKI SALON JER SU JE UNAKAZILI! Otišla da uradi nežne pramenove, pa OSTALA BEZ POLA KOSE!

Zaštitnik potrošača

(FOTO) TUŽILA FRIZERSKI SALON JER SU JE UNAKAZILI! Otišla da uradi nežne pramenove, pa OSTALA BEZ POLA KOSE!

Podeli vest

Beograđanka Ž. M. od guste crne kose spala na narandžaste repove zbog nestručnosti frizera. Kada se požalila, izbacili su je napolje

Unakazio vas je frizer ili kozmetičar, kome da se obratite? Jedini način da isterate pravdu je da pokrenete parnični postupak, što je skup i dugotrajan proces. Šanse da vam neko nadoknadi štetu i pretrpljeni stres zbog unakažene kose ili lica su skoro nikakve.

6.200 dinara

platila kobno friziranje

Zato, kada odlazite kod frizera na izvlačenje pramenova, šišanje ili farbanje, dobro obratite pažnju, jer u suprotnom, osim što ćete ostati bez željene frizure, ostaćete i bez para i pretrpećete ozbiljan stres.

Da stvar bude gora, osim što ste pukli na hiljade i hiljade dinara i što ste očajni jer vam je promenjen lični opis, doživećete i šok kada vaše žalbe niko ne bude uslišio, već vas "naglavačke" budu izbacili iz salona kada dođete da popravite učinjeno.

Foto: Informer ZP

Pre odlaska kod frizera

Jedan od takvih događaja nedavno se desio u poznatom frizerskom salonu "Cvrle" kada je Beograđanka Ž. M. (40), koja je po zanimanju ugostiteljski menadžer, iz ovog objekata doslovno izašla unakažena i za to platila 6.200 dinara. Prema njenim rečima, nije dobila željene pramenove, već totalno drugu boju, a njena gusta kosa opala je za 50 odsto. (pogledajte slike)

Pravda se traži na sudu

U udruženju "Zaštita potrošača" objašnjavaju šta vam je sve potrebno kako biste pokrenuli postupak za naknadu štete.
- U ovakvim situacijama, ukoliko frizer ne pristane da vam plati štetu, potrošači pravdu mogu da potraže jedino na sudu! Potrebno je pokrenuti parnični postupak za naknadu štete zbog neprofesionalnog ponašanja. U tim situacijama teško je ostati pribran, ali, kako bi se lakše dokazalo na sudu, morate da imate fiskalni račun ili bar da se slikate u salonu kako biste dokazali da su vas baš tamo "sredili". Takođe, poželjno bi bilo da pribavite očevice koji su prisustvovali sceni, a koji bi svedočili u vašu korist.

- Zbog prirode mog posla, važno mi je da izgledam lepo, pristojno i negovano. Posebno sam vodila računa o svojoj kosi, koja je bila skoro crna, gusta i duga. Pred Novu godinu rešila sam malo da se promenim i osvežim kosu. Otišla sam po preporuci u ovaj salon i dogovorila se sa radnicom šta želim. Bilo mi je čudno da je u salonu pored mene bila samo još jedna mušterija, ali nisam mnogo pridavala značaja. Htela sam da mi se izvuku pramenovi, nežni, jedva primetni, da budu kao neko sunce u kosi. Znači, potpuno prirodni. O šišanju na repove ili stepene nije bilo ni govora. Boju sam držala skoro dva i po sata. Ali, rekoh, to tako treba. Međutim, kada su mi oprali kosu, bila sam žuta. Počela sam da se tresem, ali sam se suzdržala nekako, jer sam se nadala da je to možda prvi šok - započinje svoju priču ova Beograđanka.

Međutim, kada su je isfenirali, usledio je novi šok, jer je shvatila da ju je radnica bez njenog znanja ošišala i trimerom joj stanjila kosu.

- Sramota! Ja ne znam šta da kažem. Uništili su mi 50 odsto kose. Moja kosa je sada iskidana, istanjena, opada, kao da je potpuno spaljena. A tek boja, o tome nemam snage ni da govorim. Pramenova ni na vidiku, samo neka riđa boja. Ko god me je video, bio je šokiran tolikom neprofesionalnošću. Izgubila sam svoj identitet - naglašava naša sagovornica i dodaje:

Foto: Informer ZP

Posle frizera

Foto: Informer ZP

Posle frizera

- Za mene je ovo prekršaj i osećam kao da sam lično napadnuta i onemogućena za dalji rad, posebno što niko nema pravo da vam bez vašeg pristanka bilo šta uradi sa kosom kako bi prikrio svoju grešku i izbegao odgovornost. Nekoliko dana kasnije otišla sam do salona kako bih ih pitala šta su mi uradili sa frizurom. Bez povišenog tona i bilo koje ružne reči ili psovke, samo uznemirena, ušla sam u salon, kada me je radnica izbacila, pretivši mi i psujući me. Osetila sam se prevarenom i bespomoćnom. Slučaj sam prijavila i predstavništvu ovog salona, ali za sada se niko nije oglasio. Podnela sam tužbu, slučaj prijavila policiji, jer me je radnica vređala i izbacila napolje, ali i inspekciji rada. Nadam se da će me neko zaštititi i kazniti odgovorne - očajna je Ž. M.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Msm

pre 5 godina

Tako sam i ja otisla u poznati salon u Bg po pramenove izasla zuta kao romkinja koja se farbala hidrogenom ,kosa sprzena godinu dana mi je trebalo da je sredim da iole lici na nesto. Samo napred istrajte u tuzbi

Mea

pre 5 godina

Kosa joj nije spaljena lupa gluposti, a pre pramenova je imala grivu neurednu.

Jelen

pre 5 godina

Kao frizer po struci, kolege su trebale da je upozore na to da ukoliko vadi pramenove iz potpuno crne kose, pramenovi ce ispasti zuti..drugo, trebali su da vode racuna o tome koliko dugo drze blans na kosi..ne razumem cemu drzanje blansa dva i po sata bez ikakve provere..zalosno je sto su uzeli toliki novac a ocigledno nisu znali sta rade

Emi Banovo brdo

pre 5 godina

6000 rsd bačeno vlasnica uzmeniravala telefonom

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija