• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zastitnikpotrosaca.rs

11.11.2019

17:19

GRAĐANI VIŠE NEĆE MORATI DA PLAĆAJU RAČUNE STARIJE OD DVE GODINE: Po zakonu neće smeti da im isključuju ni struju ni vodu

Zaštitnik potrošača

GRAĐANI VIŠE NEĆE MORATI DA PLAĆAJU RAČUNE STARIJE OD DVE GODINE: Po zakonu neće smeti da im isključuju ni struju ni vodu

Podeli vest

Neće više biti uslovljavanja potrošača da mora da plati dug koji je stariji od dve godine da bi mu se, na primer, uključila voda, struja

Građani Crne Gore više neće biti uslovljavani da plate dugove starije od dve godine da bi im se pruključila voda ili struja, predviđa se novim predlogom Zakona o zaštiti potrošača koji je predstavila crnogorska vlada.

Jovo Rabrenović iz Ministarstva ekonomije je, kako prenosi portal Cdm, izjavio posle sednice vlade da će novim zakonom potrošač u Crnoj Gori biti više zaštićen.

 

 

Potrošači će, kaže Rabrenović, biti zaštićeni tako što trgovac, ukoliko želi da povede postupak protiv potrošača, neće moći da mu isključi struju, vodu, ukoliko sud to nije presudio, ukoliko se radi o roku dužem od dve godine.

- To znači da neće više biti uslovljavanja potrošača da mora da plati dug koji je stariji od dve godine da bi mu se, na primer, uključila voda, struja - objasnio je on.

Trgovac će, kako dodaje, takođe biti obavezan da potrošaču na računu iskaže ne samo koliki je trenutni račun, već i dugovanja i zastareli dug.

- Biće u obavezi da iznese i kolike su kamatne stope po raznim osnovama koje potrošač treba da plati - navodi on.

 

 

Prema novom zakonu, svaki prodavac će takođe biti obavezan da potrošaču vrati kusur, a ukoliko to ne uradi, ma o kolikoj se svoti novca radi, može biti kažnjen.

Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača, Crna Gora prilazi korak bliže zatvaranju poglavlja 28 Zaštita potrošača i zdravlja u pregovorima za pristupanje EU.

Rabrenović je naveo da sve ovo daje realne mogućnosti da se potrošači u Crnoj Gori osećaju pođednako zaštićeni kao što su to potrošači u drugim EU zemljama i da uživaju pođednak nivo potrošačkih prava.

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE
Čitajte Zaštitnik potrošača:Zastitnikpotrosaca.rs



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Narode,pričaj te šta hoćete,ali ovi crnogorski funkcioneri pametmiji i bolji od naših,plačljivaca.

Fikus

pre 4 godine

Putuj igumane, šta čekaš, pakuj prnje pa idi u Crnu Goru ako misliš da je tamo bolje ... ali nema vraćanja

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija