• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zastitnikpotrosaca.rs

28.11.2019

17:17

NE GUBITE GLAVU CRNI PETAK JE NAMEŠTALJKA?! Evo nekoliko trikova i tajni za koje se trgovci nadaju DA IH NEĆETE OTKRITI!

Zaštitnik potrošača

NE GUBITE GLAVU CRNI PETAK JE NAMEŠTALJKA?! Evo nekoliko trikova i tajni za koje se trgovci nadaju DA IH NEĆETE OTKRITI!

Podeli vest

Ako planirate da provedete ovaj vikend dežurajući dok sat ne otkuca ponoć kako biste bili prvi kupci u digitalnim prodavnicama, niste jedini

Poslednji petak u novembru rezervisan je za sve ljubitelje šopinga, a poznat je pod nazivom "blek frajdej" ili po srpski Crni petak. Reč je o danu obeleženom velikim popustima kako u digitalnim prodavnicama, tako i u onim fizičkim.

Njegovu popularnost potvrđuju i podaci koji pokazuju da je "Crni petak" 2018. godine bio najprofitabilniji dan za trgovce širom sveta, a samo među američkim trgovcima ostvaren je prihod od neverovatnih 7,9 milijardi dolara. Očekuje se kako će ove godine i taj rekord biti srušen.

 

 

Iako se mnogi raduju navodno senzacionalnim popustima koji ih očekuju, trgovci imaju mnoge trikove i tajne za koje se nadaju da ih vi nikada nećete otkriti. Evo o čemu je reč.

Te ekskluzivne promocije i nisu baš tako ekskluzivne

Ako vidite da su određene ponude ekskluzivne ili da je reč o ograničenim količinama, ne verujte odmah u to. Zahvaljujući ovim terminima kupci imaju tendenciju da kupuju stvari koje im u stvari i nisu potrebne samo zato što se plaše da će im izmaći spektakularna ponuda.

 

 

Nateraće vas da potrošite više novca kako biste "što više uštedeli"

Naime, mnogi trgovci nude dodatne popuste za kupovinu više artikala. Ali ovo je samo još jedan od psiholoških mamaca koji vas teraju da trošite što više novca.

Proizvodi se ne prodaju toliko brzo kao što mislite

Iako vam se čini da će sve ono što planirate da kupite nestati bez traga dok stignete do radnje, ne brinite. Trgovci većinom imaju dodatne zalihe na skladištu, a i nisu svi došli da kupe samo ono što vama treba.

 

 

Nakit će biti jeftiniji nekoliko nedelja nakon "crnog petka"

Prema rezultatima istraživanja, najviše nakita se prodaje u periodu pre božićnih i novogodišnjih praznika, a prodaja drastično pada u januaru. Upravo zato zlatari i drugi trgovci nakitom najbolje popuste čuvaju za početak sledeće godine.

Iz godine u godinu plaćate istu cenu

Ako mislite kako su iz godine u godinu ponude sve bolje - varate se. Naime, prema istraživanju koje je "Nerd volet" sproveo 2014. godine, pokazalo se kako je čak 93 odsto trgovina tokom "crnog petka" svake godine imalo iste cene za pojedine proizvode, prenosi Indeks.

Drugim rečima, ako kupujete stvari koje vam nisu trenutno potrebne nego ćete ih koristiti tek u budućnosti, slobodno pričekajte nove akcije.

 

 

Najveći popusti rezervisani su za nepopularne proizvode

Jednostavno je - ovo je trgovcima prilika da prodaju ono što nije uspelo da se proda tokom godine.

Ako plaćate gotovinom, potrošićete manje

Tokom ove šoping ludnice najsigurnije je karticu ostaviti kod kuće. Ako uz sebe budete imali samo određenu količinu gotovine, sasvim sigurno nećete moći da potrošite više.

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE
 
Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE
Čitajte Zaštitnik potrošača:Zastitnikpotrosaca.rs



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miloš Milošević

pre 4 godine

Mnogo "glupavo ime", Crni petak. Ako su tako taj dan nazvali Ameri, treba i mi. E pa ja prvi neću !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija