• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zastinikpotrosaca.rs

13.04.2020

12:38

PAŽNJA! DEZINFIKUJTE AUTOMOBIL: Evo šta da uradite da bi vaš ljubimac na četiri točka BIO SIGURAN I OČIŠĆEN OD VIRUSA!

Zaštitnik potrošača

PAŽNJA! DEZINFIKUJTE AUTOMOBIL: Evo šta da uradite da bi vaš ljubimac na četiri točka BIO SIGURAN I OČIŠĆEN OD VIRUSA!

Podeli vest

Potrebno je voditi posebno računa o higijeni unutar vozila, kažu stručnjaci. Hirurškim alkoholom valja prebrisati sve površine koje dodirujemo, kao što su menjač, volan, navigacija, kvake i sedišta.

Neki vozači na ulazu u gradove dezinfikuju vozilo spolja, tačnije sve one delove koji mogu da prenesu virus iz grada u grad. To su gume, vrata, kvake i sve što može da dođe u dodir sa prolaznicima. Ima mnogo pitanja kako postupati i koristiti automobil u kome se već vozio neko ko je zaražen.

 


 
Servisi za pranje vozila imaju pravilo zbog zdravlja zaposlenih da peru kola isključivo spolja, ali ne i detaljno iznutra. Ima onih koji su zaraženi, a njihove automobile hoće da koriste drugi i da bi to bilo moguće, pre dubinskog pranja ceo automobil iznutra treba naprskati hirurškim alkoholom i ostaviti da stoji nekoliko sati.

 

 

"Mi kao radnici, prvenstveno radi nas, moramo da dezinfikujemo auto alkoholnim sredstvima, pa tek onda počinje procedura usisavanja i dubinskog pranja automobila", kaže za RTS poslovođa perionice Dejan Perović.
 

Međutim, ponekad nema dovoljno alkohola za sve operacije, pa postoje i neki preparati koji to mogu da zamene.

 


 
"Preporučujemo alkoholno sirće, koje se razblažuje na litar vode – nekih 100 grama i proceđenoga limuna", navodi Perović.

 

 

Higijena automobila, naročito unutrašnjosti, najbolja je alkoholom i treba bar jedanput u toku dana sve površine obrisati ili maramicama ili krpom natopljenom alkoholom. To treba uraditi i sa dečjim sedištima koja unosimo u kola i iznosimo.

 

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

 

Čitajte Zaštitnik potrošača:Zastitnikpotrosaca.rs

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija