• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.06.2020

18:48

OVA TRI PRAVILA SVAKI VOZAČ MORA DA ZNA! Proverite svoje znanje i NE SEDAJTE ZA VOLAN ako ovo ne znate!

Zanimljivosti

OVA TRI PRAVILA SVAKI VOZAČ MORA DA ZNA! Proverite svoje znanje i NE SEDAJTE ZA VOLAN ako ovo ne znate!

Podeli vest

Svako ko je položio vožnju ova tri pravila jednostavno mora da zna...

Proverite svoje znanje i podsetite se saobraćajnih pravila.

Kada se na raskrsnici primenjuje pravilo desne strane?

Pravilo desne strane primenjuje se samo ako raskrsnica nije regulisana:

  • » zaustavnom linijom
  • » znakovima o prvenstvu prolaza
  • » Semaforom
  • » Znakovima policijskog službenika

Foto: printscreen You Tube Saznaj Sve

Šinska vozila su izuzeta pravila desne strane, a moraju poštovati saobraćajne znakove o prvenstvu prolaza, semafor i znakove policijskog službenika 

Opšta obaveza prema pešacima

Deca kao pešaci

Na delu puta na kome se kreću deca,odnosno gde su postavljeni saobraćajni znakovi o učešću dece u saobraćaju ,vozač je dužan da vozi sa naročitom opreznošću, tako da može blagovremeno da zaustavi vozilo.  

Opšta obaveza prema pešacima

Vozač je dužan da obrati pažnju na pešake koji se nalaze na kolovozu ili stupaju na kolovoz ili iskazju nameru da će stupiti na kolovoz. Kada prilazi pešačkom prelazu ,vozač mora da prilagodi brzinu vozila tako da u svakoj situaciji koju vidi ili ima razloga da predvidi,može bezbedno da zaustavi vozilo ispred pešaka. 

Foto: printscreen You Tube Saznaj Sve

Upotreba pokazivača pravaca

Vozač koji pokazivačem pravca daje propisani znak mora davati znak za sve vreme radnje vozilom, a po izvršenoj radnji mora prestati sa davanjem tog znaka.

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17