• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.05.2019

14:32

DAN SLOVENSKE PISMENOSTI 24. maja u Kombank dvorani!

Kultura

DAN SLOVENSKE PISMENOSTI 24. maja u Kombank dvorani!

Podeli vest

Ovogodišnji Dan slovenske pismenosti biće obeležen 24. maja u 20 časova u Kombank Dvorani nastupom vodećeg amaterskog kulturno-umetničkog društva Srbije „Ivo Lola Ribar” i gostujućeg ansambla iz Bugarske "Bulgare". U pitanju je prvi privatni ansambl autentične narodne muzike u Evropi koji je ogledalo bugarske tradicije i naroda

Ovogodišnji Dan slovenske pismenosti biće obeležen 24. maja u 20 časova u Kombank Dvorani nastupom vodećeg amaterskog kulturno-umetničkog društva Srbije „Ivo Lola Ribar” i gostujućeg ansambla iz Bugarske "Bulgare". U pitanju je prvi privatni ansambl autentične narodne muzike u Evropi koji je ogledalo bugarske tradicije i naroda.

Dan Slovenske pismenosti  se tradicionalno proslavlja  24. maja kao sećanje na dan iz 863. godine, kada su posle svečanosti u čast obnove Carigrada, svetitelji Kirilo i Metodije krenuli na misionarski put u Moravsku.

ĐELEM, ĐELEM! Premijera predstave u Zaječarskom pozorištu!

O kulturno umetničkim društvima

Akademsko kulturno umetničko društvo „Ivo Lola Ribar”, osnovano je 1944. Nosilac je brojnih nagrada i najviših priznanja na najznačajnim međunarodnim i domaćim smotrama. Preko  sedam decenija posvećeno je očuvanju, negovanju i afirmaciji tradicionalnih kulturnih i umetničkih vrednosti Srbije, kao i njihovoj scenskoj prezentaciji u zemlji i inostranstvu. Sa hiljadu članova, pretežno studentske i srednjoškolske populacije, „Lola“ je danas najveće društvo ove vrste na Balkanu. 

ZA JUBILEJ NARODNOG MUZEJA izložba skulptura Petra Ubavkića!

Bugarski ansambl “Bulgare” je  najveći privatni ansambl u Evropi, nastao 2001. godine i danas ga čini 25 muškaraca i 25 žena. Ansambl ima veliku i značajnu internacionalnu karijeru od Japana, Izraela, Luksemburga, preko Amerike, Kanade, Francuske, Makedonije, sve do Brodveja. Danas, 16 godina kasnije, imaju 100 nastupa godišnje i postali su sinonim za nezaboravno iskustvo za one koji prisustvuje ovom  narodnom spektaklu, koji svakoga približava kulturi Bugarske.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija