• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.08.2019

21:21

POČINJU LJUBIČEVSKE KONJIČKE IGRE! Od unikatnog višeboja do izložbe grla!

Kultura

POČINJU LJUBIČEVSKE KONJIČKE IGRE! Od unikatnog višeboja do izložbe grla!

Podeli vest

Praznik svih ljubitelja konjičkog sporta i konjičkih veština, Ljubičevske konjičke igre, odigraće se 56. put predstojećeg vikenda na hipodromu u Požarevcu

Manifestacija se održava od 1964. godine. Posle simboličnog otvaranja kapije Požarevca, preko svečanog defilea učesnika do završnog nadmetanja višebojaca na prepunom stadionu, sve "ključa" od silne želje za pobedom i bodrenja svojih favorita.

Program igara, koji je isprepleten običajima, tradicijom i kulturom obuhvata: unikatni Ljubičevski višeboj, voltižovanje dece, izložbu grla, daljinsko jahanje, utakmicu u preskakanju prepona, galopske i kasačke trke.

Ljubičevski višeboj je po originalnosti, lepoti i dinamičnosti jedinstveno nadmetanje hrabrih momaka na odabranim konjima u pet tradicionalnih disciplina (seča sabljom, gađanje kopljem, kurirsko jahanje, gađanje strelom i gađanje topuzom).

ZA ČAST I SLAVU: Marko Milenković odbranio titulu viteza Ljubičeva!

Viteška pobednička ruka višeboja, osim novčane nagrade, prima pehar, plašt i sablju. Sablja je unikatna, posebno skovana za viteza Ljubičevskih igara i svaki novi pobednik višeboja dobija je od svog prethodnika i sa ponosom je čuva do sledećih Ljubičevskih konjičkih igara. Sablja ima ugraviran viteški moto: "Ne vadi me bez povoda - ne vraćaj me bez časti." Na kraju grad dobija svog heroja - Viteza Ljubičeva.

Prateći program je već u toku, a večeras počinje i muzički, koji će otvoriti Leksington bend. Tokom manifestacije nastupiće i Renato Henc, 'Crvena jabuka', Stefan Živojinović, Lepa Brena... Početak defilea zakazan je za petak u 18 sati, dok je koncert Miloša Radovanovića planiran od 21 sat. Sledi vatromet i koncert Sergeja Ćetkovića. Ljubičevske konjičke igre biće završene u nedelju proglašenjem viteza Ljubičevskog višeboja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija